Vítejte na novém serveru!

Servers_at_LAAS_(FDLS_2007)_0389Stalo se to trochu neplánovaně, ale nakonec vše dopadlo dobře. Velmi rád vás tedy mohu přivítat na novém serveru SuperApple.cz.

Začalo to nevinně – protože předcházející webhosting již nestíhal obsluhovat váš čtenářský nápor, pořídil jsem díky sponzorským příspěvkům vlastní dedikovaný server a připravoval na nadcházející víkend migraci serveru. Včera večer jsem „jen“ spustil rutinní desetinový update WordPressu a bylo vymalováno – nějakou záhadou updatující skript namístu updatu smazal celý root serveru. Takže na řadu přišlo obnovování ze zálohy webhostingového providera, což nakonec vyústilo v téměř celonoční výpadek.

Ale vše zlé je pro něco dobré. Když už jsme s poskytovatelem tahali web ze zálohy, rovnou jsem ji obnovil na novém dedikovaném serveru, na kterém běží právě nyní. A rozdílu jse si jistě všimnuli, protože rychlost se zvýšila násobně – nejvíce je to poznat v Diskusním fóru, které se nyní otevírá v podstatě okamžitě (dříve trvalo několik sekund pouze jeho vygenerování na serveru).

Vítejte!

Mé poděkování patří Vlastimilu Jiroutovi, který měl dnes v noci službu na hotline Forpsi.

17 komentářů: „Vítejte na novém serveru!

Komentáře nejsou povoleny.