Jak na Growl upozornění alá Snow Leopard

(04) SystemUIServerNení snad uživatele Macu, který by neznal a nepoužíval notifikační systém Growl. Podporuje ho velké množství aplikací, které vás jeho prostřednictvím elegantními bublinami upozorňují na zajímavé události: ať již na příchozí zprávu, zahájení zálohování, připojení nového hardwaru nebo kritickou úroveň energie v akumulátorech. Běžně dodávané vzhledy těchto upozornění se však do nového operačního systému Mac OS X 10.6 Snow Leopard příliš nehodí – proto si je vyměníme za takové, které dokonale zapadnou.

Tento tip je funkční na všech verzích operačního systému, na kterých máte nainstalován notifikační systém Growl.

Jak na to

  1. Stáhněte do svého počítače archív obsahující nový vzhled upozornění pro aplikaci Growl, rozbalte ji a dvakrát klikněte na soubor SnowLeo.growlStyle,
    (01) UPDATE_SnowLeo
  2. otevřete System Preferences (Předvolby systému) a klikněte na položku Growl v sekci Other (Další),
    (02) System Preferences
  3. přepněte se na záložku Display Options (Možnosti zobrazení) a z rozbalovací nabídky Default Style (Výchozí styl) zvolte právě nainstalovaný SnowLeo. Můžete také stejnojmennou položku zvolit ze seznamu a ve zbývající části okna pak nastavit podrobnější infomrace, jako například průhlednost (Opacity) upozornění a dobu (Duration), po kterou na obrazovce zůstane.
    (03) Growl
  4. Hotovo!

16 komentářů: „Jak na Growl upozornění alá Snow Leopard

Komentáře nejsou povoleny.