Kde koupit Mac a iPod nejlevněji?

save_moneyKarel Boháček píše: Každý z nás při koupi počítače nebo i jiné elektroniky vybírá takový obchod, kde jsou ceny nejnižší, ale zároveň serióznost prodejce nepadá k nulovým hodnotám. Dokud nemáme v ČR oficiální zastoupení Apple, probíhají všechny reklamace přes Český servis nebo iOpravnu, jako aktuálně jediné autorizované servisy, a tak se dá prakticky říct, že je jedno, v kterém obchodě u nás přístroj koupíte. Prošel jsem ceníky všech tuzemských prémiových a autorizovaných prodejců Apple a zjistil pro vás, kde můžete pořídit Macy a iPody nejlevněji.

Krátce o pravidlech srovnání cen. V případě MacBooků byla uvažována cena za laptop s českou klávesnicí. Pokud některý z prodejců měl levnější počítač, než byla aktuálně nejvýhodnější nabídka, ale s anglickou klávesnicí, nebylo toto bráno v úvahu. Stejně tak pokud prodejce neměl v nabídce Apple notebooky s českou klávesnicí vůbec, byly MacBooky s anglickou klávesnicí taktéž ignorovány.

Ve přehledu najdete pouze aktuální modely všech stolních i přenosných Maců a aktuální modely všech iPodů. Z důvodů časové náročnosti srovnávání byly vynechány některé produkty jako Apple TV, Time Capsule, Xserve, Apple displeje a další Apple příslušenství.

Pokračování článku si můžete přečíst na blogu Mac Life®.