Softwarový výběr: 15 týden

Jaké zajímavé softwarové novinky nebo aktualizované verze známých aplikací přinesl minulý týden? Vybral jsem pro vás ty, které by vás – jak doufám – mohly zaujmout.

Divx 7

Známý videokodek DivX se dočkal nové verze. Vylepšuje především podporu pro videa ve vysokém rozlišení a nově si poradí také s videi ve formátu .mkv.

divx-7-divxcom

Mac OS X 10.4 a vyšší (pouze Intel) / freeware + placená verze

MemoBlock

Potřebujete mít po ruce poznámky a nevyhovují vám lepící lístečky na pracovní ploše nebo v Dashboardu? Pak vyzkoušejte tuto aplikaci, mezi jejíž užitečné funkce patří především možnost synchronizace poznámek do hudebního přehrávače iPod.

memoblock_screenshot

Mac OS X 10.2 a vyšší / freeware

ArchiveMac

Tuto aplikaci využijete především tehdy, když potřebujete zarchivovat na optická média velké adresáře nebo soubory. Automaticky velké soubory rozdělí a poté se postará o jejich složení v případě obnovení ze zálohy. Podporuje také Blu-ray média.

populatedplanview

Mac OS X 10.5 a vyšší / komerční aplikace

AirRadar

Ovládejte své Wi-Fi sítě tak, jak nikdy před tím. Pomůže vám ve vyhledávání volně dostupných sítí, ve kterých je možné se připojit k internetu bez poplatků a podrobně bude sledovat také přenosové rychlosti ve zvolené síti.

airradar

Mac OS X 10.4 a vyšší / komerční aplikace

Safari PB

Pokud jste ještě nastálo nepřešli na betaverzi Safari 4, mohla by vás zaujmout tao aplikace. Spustí Safari a povolí v něm soukromý mód, ve kterém se žádná data nebudou ukládat na disk. Po ukončení prohlížeče se Safari PB postará o odstranění těchto dat.

safari-pbapp-info

Mac OS X 10.4 a vyšší / freeware

Psi

Nové verze se v minulém týdnu dočkal také jabber klient  PSI. Nová verze přináší především vylepšení v oblasti bezpečnosti.

psi-the-cross-platform-jabber_xmpp-client-for-power-users-home

Mac OS X 10.3 a vyšší / freeware

Transmission

Mnoho chyb opravuje také aktuální vydání bittorent klienta Transmission a vylepšuje také podporu notifikačního systému Growl.

mac-large

Mac OS X 10.4 a vyšší / freeware

2 komentáře: „Softwarový výběr: 15 týden

Komentáře nejsou povoleny.