Softwarový výběr: 9 týden

Jaké zajímavé softwarové novinky nebo aktualizované verze známých aplikací přinesl minulý týden? Vybral jsem pro vás ty, které by vás – jak doufám – mohly zaujmout.

X-Plane

Jeden z nejlepších leteckých simulátorů se dočkal další verze. Ta nejen že přidává na realističnosti chování letadel, ale také zajímavou vizualizaci proudnic vzduchu obtékajících jednotlivé modely letadel.

ff-screenshot_0

Mac OS X 10.3 a vyšší / betaverze

Zumo Drive

ZumoDrive je zajímavá aplikace: není to jen obyčejný synchronizátor souborů mezi více platformami alá Dropbox, současně také může fungovat jako prohlížeč obrázků nebo přehrávač hudby. Je k dispozici jak pro Mac OS X, tak i pro Windows nebo iPhone. I na tomto chytrém telefonu můžete mít přístup k synchronizovaným datům. Rozhodně stojí za vyzkoušení, prostor o velikosti 1 GB je zdarma.

zumodrive-hybrid-cloud-storage-for-all-your-documents-and-media

Mac OS X 10.4 a vyšší / freeware

IPNetMonitorX

Potřebujete často řešit problém se sítěmi, a hledáte pořádný nástroj pro odhalování i těch největších síťových zapeklitostí? Pak je IPNetMonitorX: nabízí rozhraní k síťovým službám Address Scan, AirPort Signal, Connection List, DHCP Lease, DHCP Test, DNS RBL, Finger, Interface Info, Link Rate, Lookup, Monitor, Name Server Query, Ping, Port Scan, Server Scan, Subnet Calculator, TCP Dump (including TCP Flow), TCP Info, Trace Route a Who Is.

19-1540_1

Mac OS X 10.4 a vyšší / shareware

Apple Time Capsule & AirPort Base Station 7.4.1

Nový firmware pro bezdrátová zařízení Apple Time Capsule i AirPort Base Station byste rozhodně neměli přehlédnout, pokud některé z těchto zařízení používáte. Obsahuje spoustu bezpečnostních záplat i oprav chyb.

tcmod

Mac OS X 10.4 a vyšší / update

Mac Restart X

Tato utilita vám umožní nastavit, kdy se má váš mac autoamticky restartovat. Lze jej naprogramovat pro jeden restart v předem určeném čase, nebo svázat s událostmi v kalendáři Apple iCal.

picture1

picture2

Mac OS X 10.4 a vyšší / shareware

PleaseSleep

Jistě se vám již stala ta nepříjemná situace, kdy váš počítač odmítl usnout, protože mu to nějaká aplikace překazila? Nejvíce to dokáže rozlítit uživatele přenosných Maců: pokud zavřete displej a Mac neusne, velmi rychle se vám vybije akumulátor bez tohto, abyste o tom vůbec věděli. A právě pro řešení těchto problémů je zde PleaseSleep: aplikace, která se postará o to, aby počítač opravdu usnul.

preview

Mac OS X 10.3 a vyšší / freeware

CheetahWatch

Pokud pro své připojení k internetu používáte 3G/GPRS modem Huawei E220 nebo E270, pak jistě uvítáte tuto aplikaci. Umožní vám ovládat model i sledovat parametry připojení, vše jednoduše z grafického prostředí.

cheetahwatch2

Mac OS X 10.4 a vyšší / freeware

Arachnophilia

Multiplatformní programátorský editor Arachnophilia je určen především pro vývoj webových stránek. Nabízí zvýraznění syntaxe a spoustu dalších užitečných drobností.

arachnophiliaarachnophilia

Mac OS X 10.4 a vyšší / freeware