Softwarový výběr: 10 týden

Jaké zajímavé softwarové novinky nebo aktualizované verze známých aplikací přinesl minulý týden? Vybral jsem pro vás ty, které by vás – jak doufám – mohly zaujmout.

Sweet Home 3D

Tuto aplikaci si oblíbíte vždy, když budete navrhovat zařízení svého interiéru. Dovolí vám vytvořit a v trojrozměrném zobrazení si prohlédnout váš dům nebo byt i se vším zamýšleným nábytkem.

sweethome3dmacosx

Mac OS X 10.4 a vyšší / freeware

Miro

Miro je elegantní přehrávač webového videa, který si libuje především při přehrávání snímků ve vysokém rozlišení. Umí sám stahovat oblíbené pořady podle vašich preferencí, dokáže je také vyhledávat.

introvideo

Mac OS X 10.3 a vyšší / freeware

JollysFastVNC

Protokol VNC se používá nejen pro vzdálený přístup k počítačům se systémem Linux nebo Windows, můžete se jeho prostřednictvím připojit také k Macům, které mají povoleno sdílení plochy.

116virtualscreenshot

Mac OS X 10.4 a vyšší / freeware

myTracks

Touláte se rádi po lesích se svým GPS přijímačem? Pak máte zřejmě zapnuto logování prošlé trasy, které můžete snadno zobrazit na mapě díky aplikaci myTracks. Spolupracuje s Google Maps a podporuje také geotagging fotografií.

mytracks-204549-1231395106

Mac OS X 10.5 a vyšší / freeware

Sequel Pro

Tato aplikaci jistě potěší nejednoho programátora, který má co do činění s MySQL databázemi: slouží tedy pro jejich administraci a nabízí všechny možnosti, které vám běžně poskytnou webové nástroje.

screenshot-1

Mac OS X 10.5 a vyšší / freeware

ManyCam

Jednoduchá, ale užitečná aplikace, která umožní pracovat s vaší webkamerou více aplikacím současně. A to není vše: umožní do obrazu vkládat také nejrůznější převleky a jiné grafické prvky.

foreman_11011184_screen4_540x406

Mac OS X 10.5 a vyšší (pouze Intel) / freeware

FLV Crunch

Rychlý konvertor videa určený primárně pro převod webového videa ve formátu .flv, který však zvládá mnoho dalších formátů jak na importu, tak při exportu.

converter

Mac OS X 10.1 a vyšší / freeware

Graveyard

Tak tohle je opravdu užitečná aplikace: maže totiž soubory a složky jejich přetažení, ale maže je doopravdy. Neumisťuje je tedy do koše, což je užitečné především u výměnných disků.

804graveyard-window

Mac OS X 10.4 a vyšší / freeware