Jak automaticky skrývat aplikace aneb tip pro pořádek v oknech

Ne každý z nás má na svém počítači nainstalovánu nejnovější verzi operačního systému Mac OS X 10.5 a ne každý z uživatelů Leoparda používá více pracovních ploch prostřednictvím funkce Spaces. Pokud stejně jako já pracujete na ploše jediné v mnoha aplikacích, jistě se v záplavě oken brzy ztrácíte. Existuje však řešení, jak udržet plochu stále čistou a vidět jen tu aplikaci, kterou chcete vidět.

Tento tip funguje bez problémů v operačním systému Mac OS X 10.4 a vyšším, pokud jej rozšíříte o zdarma dostupnou aplikaci Spirited Away. Ta automaticky skryje okna neaktivních aplikací po uplynutí nastaveného časového intervalu.

Jak na to

  1. Spusťte aplikaci Spirited Away, jejíž ikonka se objeví v horní části obrazovky v nabídkovém pruhu,
    spirited_away_01
  2. klikněte na ni a z rozbalovací nabídky vyberte volbu Preferences (Předvolby). Zde můžete tažením za posuvník v sekci Time to hide (Čas ke sklizení) nastavit interval, po kterém budou neaktivní aplikace poslušně skryty,
    spirited_away_02
  3. pokud chcete některou z běžících aplikací udržet v popředí i v době neaktivity (například textový editor nebo videopřehrávač), zaškrtněte ji v sekci Exclude List (vyřazené položky).
    spirited_away_03

Tip: je velmi užitečné přidat aplikaci Spirited Away mezi položky automaticky spouštěné po zapnutí počítače.

Jeden myslel na “Jak automaticky skrývat aplikace aneb tip pro pořádek v oknech

Komentáře nejsou povoleny.