V iOS 13 se možná dočkáme podpory myši v sekci Zpřístupnění

Ačkoli to mnozí netuší, sekce Zpřístupnění v iOS skrývá podporu různého příslušenství, jako jsou joysticky nebo trackbally. V příští verzi operačního systému by dokonce měla přibýt podpora myši.

V poslední epizodě podcastu Connected na Relay FM rozebíral šéfredaktor MacStories Federico Viticci podporu USB myší v iPadech Pro. Ta by se měla skrývat v sekci pro handicapované, tedy Zpřístupnění.

Viticci tvrdí, že podle jeho informací půjde připojit jakoukoli USB myš do iPadu pro jako zařízení Zpřístupnění. Stejným způsobem už dnes lze připojit joystick nebo trackball, ačkoli často vyžadují speciální adaptér. Myš by naopak měla jít připojit bez speciálního adaptéru. Funkce AssistiveTouch se poté postará o zbytek.

V průběhu podcastu se ale Viticci snaží tlumit nadšení s tím, že o podpoře myši se mluvilo už před několika měsíci. Je možné, že bylo mezitím od myšlenky upuštěno. Jenže Viticci očividně není jediný, kdo o podpoře slyšel.

Podpora USB myší v iOS 13 a iPadech Pro

Podpora USB myši už v iOS 13

Na Twitteru se mezitím ozval Steve Troughton-Smith. Je to vývojář známý už několika přesnými informacemi ohledně nových funkcí v iOS.

Smith jednoduše potvrdil, že podpora USB myší se opravdu chystá. Navíc v následujícím tweetu doplňuje, že místo šipky kurzoru se na obrazovce objeví šedé kolečko nebo kroužek.

Troughton-Smith příliš netweetuje o nových funkcích a vyhýbá se spekulacím. V průběhu let odhalil „pouze“ několik novinek chystaných pro iOS, ale vždy přesně. Je tedy pravděpodobné, že se opět nemýlí a podpora USB myší opravdu přijde ukrytá v sekci Zpřístupnění.

Betaverze iOS 13 bude dostupná už za měsíc a půl na vývojářské konferenci WWDC 2019 v červnu, která odhalí více.

Celý podcast Connected s Federico Viticcim naleznete zde (anglicky).

Zdroj: MacRumors