Jak šel čas s notebooky Apple (Video)

Při rozbalování nových MacBooků Air mne přepadla nostalgie, když jsem si vzpomněl, jakou cestu musely ujít notebooky od Apple, aby se dostaly k Airu. Pojďte se podívat na několik zajímavých modelů, které novým Airům také předcházely.

[HTML1]

11 komentářů: „Jak šel čas s notebooky Apple (Video)

    • avatar
      02. 11. 2010 (21:19)
      Trvalý odkaz

      Asi tak nejak, kdyz Apple dela ten svuj uzasnej system 10.7. Leon „Back To Mac“, coz kazdej komp bude fungovat v postate jako iPad, akorat bude na zbytecne velke masine. Osobne asi nebudu povysovat svuj system na tuto verzi, staci ze to mam v iPhone :D By se mi pak styskalo po klasickem „Computer-like“ vzhledu a zpusobu prace se systemem.

      • avatar
        03. 11. 2010 (07:55)
        Trvalý odkaz

        By mě zajímalo, z čeho usuzujete, že bude 10.7 klasický způsob práce se systémem postrádat. Z toho, co bylo zatím představeno to tak rozhodně nevypadá. Jen bude systém doplněn o některá vylepšení, která ale podle mě mohla klidně přijít i bez toho kolečka přes iPhony a iPad – to je jen takové hezké marketingové vysvětlení, aby to dávalo zákazníkům logiku.

        Že by se notebooky ztenčovali ještě více než Air bych moc nečekal, mohlo by to přestat být praktické a pohodlné.

        • avatar
          03. 11. 2010 (09:22)
          Trvalý odkaz

          Suhlasim – predchozi prispevek (respektive jeho autor) pomotal nekolik
          nesouvisejicich veci dohromady a navic uvedl zavery, ktere Apple usty
          Jobse sam na posledni akci vyvratil :)

          • avatar
            16. 02. 2011 (17:29)
            Trvalý odkaz

            No rekl bych, ze autor toho pomotal mnohem vice. Tydle blaboly coby kdyby a neustale stejne kecy v kleci. Je zajimave videt jak se Apple komunita dostava tam kde je Windows komunita – juu todle je bomba ono to funguje (narazim na Linux a mnohem vetsi vzdelanost linuxove komunity).

  • avatar
    03. 11. 2010 (12:16)
    Trvalý odkaz

    Nemůžu si pomoci, ale stejně je pořád v jistém smyslu nepřekoný notebook poslední Powerbook G4 12 palců. To je prostě dokonale udělaná „mašinka“ s téměř optimální velikostí displeje, klávesnice – prostě vše tam ladí dohromady. Dát do toho novější displej s LED podsvícením (a možná o stupínek zvedlým rozlišením) v kombinaci s CPU a dalšími věcmi jako má dnešní MBP13 a případně ještě zvednout výdrž integorvanou baterií, tak to prostě němá chybu a jsem přesvědčen, že by se to i dnes prodávalo výborně. Ale toho se asi nedočkáme, dnes prostě musí být za každou cenu vše širokoúhlé atd. Mimochodem netvrdím, že jsou dnešní notebooky Apple špatné, mám právě MBP13 model 2010 a jsem docela dost spokojen, nicméně ta „klasika“ měla určité kouzlo, které dnes postrádám.

  • avatar
    03. 11. 2010 (13:50)
    Trvalý odkaz

    Vaší OLDIES sbírku bych mohl fyzicky doplnit Macintosh PowerBook 160 a iBook G3 Graphite Special Edition G3/366. Válej se mi ve skladu.

  • avatar
    08. 11. 2010 (22:45)
    Trvalý odkaz

    To jsou mi perličky: „…svou šíří je tenhle notebook dokonce vyšší…“ :) Ale jinak pěkné srovnání. Ani mi nepřišlo, že čtrnáctiskovka je takový tlusťoch, když jsem jí kdysi, jako hitech stroj, používal.

Komentáře nejsou povoleny.