Uživatelé macOS 13.3 a iPadOS 16.4 hlásí problémy s funkcemi Continuity

Od vydání nejnovějších aktualizací softwaru od Applu, macOS 13.3 a v iPados 16.4, hlásí mnoho uživatelů Maců a iPadů problémy s funkčností Continuity, jako jsou Universal Control a Handoff. Uživatelé se neváhají vyjádřit své frustrace na fórech MacRumors, Redditu, Twitteru a na stránkách podpory Applu.

Uživatelé popisují problémy s funkcemi Handoff, Universal Clipboard a Auto Unlock a Approve s pomocí Apple Watch. Na základě online zpráv se zdá, že hlavní funkcí Continuity, na kterou problém tohoto updatu negativně dopadl, je Universal Control.

Universal Control můžete mít rádi

Pokud máte Mac a iPad vedle sebe a přihlásíte se stejným účtem Apple ID, můžete používat klávesnici a kurzor jednoho zařízení na obou. Takže trackpad na Macu může být použit na iPadu pouhým přejížděním prstu, a klávesnice vašeho notebooku se stane vstupním zařízením iPadu. Stejné platí opačně, pokud máte klávesnici a myš připojenou k iPadu.

Chybu není snadné řešit. Kromě nepříliš jednoduchého obnovení předchozí verze operačního systému byly v diskusních fórech navržena řešení, která pomohla některým uživatelům:

  • odhlášení z iCloud účtu na obou zařízeních;
  • zakázání, restartování a opětovné povolení Handoff/Auto Unlock s pomocí Apple Watch;
  • vypnutí a následné zapnutí Wi-Fi a/nebo Bluetooth;
  • přepnutí zaškrtávacích polí týkajících se funkcí Universal Control.

Apple se zatím nevyjádřil k chybám v systému Continuity, ale pravděpodobně jsou jí známy a pracuje na řešeních. Firma se prý chystá vydání iOS 16.4.1 pro iPhone, takže by mohla vydat iPadOS 16.4.1 a macOS 13.3.1 najednou. Tyto malé aktualizace jsou obvykle zaměřeny na opravy chyb a zlepšení zabezpečení.