Aktualizace iOS 16.4.1 a macOS 13.3.1 opravují mnohem více, než Apple uvádí

Proč aktualizovat? Aktualizace někdy nabízejí nové funkce, ale nejdůležitější jsou opravy chyb a aktualizace zabezpečení. S aktualizacemi iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 a macOS 13.3.1 však jde zřejmě o ty pravé, na které se vyplatilo čekat.

V pátek Apple vydal malé aktualizace pro iOS 16.4 a macOS 13.3 a pokud si přečtete popisky aktualizací, jsou velmi malé. Jsou uvedeny pouze tři nevýznamné problémy – opravy Siri, Automatické odemykání počítače Mac pomocí Apple Watch a Emoji. Tyto aktualizace jsou však o mnoho větší, než by se mohlo zdát. Za prvé, obsahují dvě velké bezpečnostní záplaty pro zranitelnosti, které „se utrhly z řetězu“.

A za druhé se zdá, že opravují většinu, pokud ne všechny chyby způsobené aktualizacemi iOS 16.4 a macOS 13.3:

Aplikace Počasí v iOS 16.4 a iPadOS 16.4: Aplikace Počasí, na kterou se mnoho z nás spoléhá, má problémy se zobrazením předpovědi. Dříve tento týden měla aplikace Počasí úplný výpadek dat a i když je služba obnovena (podle webu Apple System Status), aplikace stále nefunguje správně. Nemáme jistotu, zda byla aplikace Počasí opravena, ale od pátku jsme se s žádnými problémy nesetkali.

Výdrž baterie: Vždy se zdá, že hlasitá část uživatelů má zkrácenou výdrž baterie při vydání aktualizace. Ale počet anekdotických případů, jaké jsou k nalezení na Apple Support Community, se zdá být častější s iOS 16.4. YouTuber iAppleBytes má videoprezentaci bateriového testu Geekbench s iOS 16.4, která podporuje tvrzení o zkrácené výdrži baterie. V iOS 16.4.1 jsme si nevšimli žádného neobvyklého výpadku.

Aplikace Home: Aplikace Home, používaná k ovládání chytrých domácích zařízení, dostala aktualizaci své architektury, ale Apple se s ní potýkal během nasazení. Nejprve byla nabídnuta v iOS 16.2, ale byla stáhnuta zpět a poté vydána s iOS 16.4. Nyní existuje několik stížností na přepracovanou aplikaci, podle zpráv iMore. Neměli jsme s aplikací Home potíže v iOS 16.4, ale v iOS 16.4.1 funguje dobře.

Domovský adresář v macOS Ventura 13.3: macOS 13.3 přináší problém s ukládáním uživatelských domovských adresářů na externí disky. Obcházení tohoto problému zahrnuje vypnutí Ochrany integrity systému, ale to není ideální. Potvrdili jsme, že tento problém je opraven v aktualizaci macOS Ventura 13.3.1.

Rychlé zobrazení: Ačkoli s tímto problémem nemám zkušenosti, mnoho uživatelů na Apple Support Community nedokáže v macOS 13.3 pracovat se zobrazením rychlého náhledu. Odpovědi na původní příspěvek potvrzují, že macOS 13.3.1 řeší tento problém.

Universal Control a Handoff: Tyto funkce, které závisí na propojení s iCloud, přestaly fungovat některým uživatelům po instalaci 13.3. Řešení tohoto problému zahrnuje odhlášení z iCloud a následné opětovné přihlášení, ale to může způsobit celou řadu problémů, zejména pokud používáte iCloud ke synchronizaci své fotografické knihovny. Musíme testovat, zda tato chyba přetrvává.