Chystají se nové monitory řady Apple Display pro Mac a s podporou nejnovějších technologií

Apple prý chystá hned trojici nových monitorů řady Apple Display ve spolupráci se společností LG. Mají nabídnout ty nejnovějších technologie, které může Mac využít.

Informace přinesl twitterový účet Dylan (dylankt), který má solidní reputaci za své předchozí úniky. Proto jsme se rozhodli podívat, jaké novinky nás podle tohoto zdroje čekají. Dylan totiž tvrdí, že v továrnách LG jsou na výrobních linkách hned tři monitory až nápadně podobné těm, které vyrábí pro Apple.

Apple tak prý chystá hned tři modely monitorů Apple Display. Designově mají být podobné současnému 24“ iMacu, ale očekává se úzký rámeček okolo všech stran. Monitory mají mít úhlopříčky 24“, 27“ a 32“. 

[HTML1]

Dvě vyšší úhlopříčky mají jít ruku v ruce s technologií mini LED, kterou Apple ukázal poprvé v iPadech Pro 12,9“ a nyní v MacBoocích Pro 14“ a 16“ (2021). Vybavené budou také ProMotion s proměnlivou obnovovací frekvencí až 120 Hz.

U 32“ verze se spekuluje, že může jít o aktualizaci současného profesionálního monitoru Apple Pro Display XDR, jehož cenovka začíná na 139 990 Kč (bez stojánku). 

Nové monitory by měly být vybaveny nějakým čipem Apple Silicon (patrně A13 nebo A14), který by se staral o vnitřní chytrou elektroniku a inteligentní funkce přepínání a zobrazování.

Líbil by se vám nový Apple Display? A kterou úhlopříčku byste zvolili? Podělte se v komentářích.

Chystají se nové monitory řady Apple Display pro Mac a s podporou nejnovějších technologií