Qualcomm se plánuje postavit Apple Silicon v segmentu počítačů. Nabídne grafický výkon pro hraní her

Qualcomm včera oznámil, že naplno vstupuje na trh s procesory pro počítače. Jeho čipy budou těžit z architektury ARM a budou přímou konkurencí Apple Silicon.

Qualcomm na své akci pro investory oznámil, že naplno vstupuje na trh s počítačovými čipy. Dr. Jame Thompson poté sdělil, že jejich čipy architektury ARM se nezaleknou žádných výkonnostních testů pro Windows počítače. 

Společnost Qualcomm nedávno koupila firmu Nuvia za 1,4 miliardy dolarů. Jde o startup, který založili bývalí vývojáři a inženýři Apple čipů a má velký potenciál do budoucna.

Qualcomm hodlá přímo soupeřit s čipy Apple Silicon, jmenovitě M1, M1 Pro a M1 Max. Zástupci společnosti tvrdí, že chtějí být tahouny v oblasti výkonu v zátěži a výdrži na baterii. Co více, inženýři prý už pracují na škálování počtu grafických jader Adreno, které by mohly brzy nabídnout grafický výkon vhodný pro hraní her.

První vzorky čipů by měly být k dispozici za devět měsíců. Hromadná výroba se pak očekává v roce 2023 s plným nasazením do počítačů s Windows.

Qualcomm se plánuje postavit Apple Silicon v segmentu počítačů. Nabídne grafický výkon pro hraní her