Chcete sluchátka k iPhone 13? Pak zamiřte do Francie

Všechny modely nových iPhonů 13 se prodávají pouze s kabelem USB-C na Lightning. Je však jedna země v EU, která má jiné balení.

Tak jako jsme informovali před rokem i letos musí Apple prodávat speciální balení nových iPhonů 13 v různých zemích. Například ve Francii se cupertinské společnosti stále nepodařilo vylobovat výjimku, a tak znovu prodává nejnovější iPhone 13 nejen s kabelem, ale také se sluchátky EarPods.

V zemi galského kohouta totiž platí zákon, který nařizuje výrobcům všech smartphonů přikládat „hands-free“, jinými slovy sluchátka s ovládáním, aby byly ochráněny děti pod 14 let před vlivem elektromagnetického záření.

Apple tedy už loni připravil speciální větší balení, ve kterém byla drátová sluchátka EarPods a v něm i pak krabička se samotným iPhone. Letošek není výjimkou a nové modely iPhone 13 mají balení shodné.

Připomeňme si, že Apple v říjnu 2020 právě s uvedením iPhonů 12 odebral z balení jak nabíječku, tak sluchátka, a to v rámci ekologického boje. V některých zemích však musí dodržovat místní zákony a balení různě upravit. 

MacRumors (fotka od uživatele Recklessss)