Betaverze iCloud emailu na vlastní doméně startuje

Počínaje iOS 15, iPadOS 15 a macOS Monterey mohou uživatelé s placeným tarifem úložiště iCloud+ využít funkci emailu na vlastní doméně. 

Všichni předplatitelé služby iCloud+, kteří mají zájem o nastavení vlastní e-mailové domény, nyní mohou navštívit webovou stránku beta.icloud.com a pod svým jménem vybrat možnost „Nastavení účtu“ (Account Settings) a v části „Vlastní e-mailová doména“ (Custom Email Domain) vybrat možnost „Spravovat“ (Manage). Uživatelé mohou odesílat a přijímat e-maily až s pěti vlastními doménami, přičemž každý z členů rodiny může mít až tři e-mailové adresy na jednu doménu.

Po zadání vlastní domény na webové stránce iCloud lze přidat existující e-mailové adresy, které s touto doménou aktuálně používají. Podle Applu je možné také vytvářet nové e-mailové adresy ihned poté, co je dokončeno nastavení domény skrze iCloud. Žádné vlastní e-mailové adresy nesmí být používány s jiným Apple ID.

Název iCloud+ je nový název pro placené úložiště iCloud v kombinaci s novými funkcemi, jako je iCloud Private Relay a Hide My Email. iCloud+ funkce jsou součástí placených tarifů bez dodatečných poplatků, přičemž ceny zůstávají stanoveny na 0,99 USD / 25 Kč měsíčně za 50 GB úložiště, 2,99 USD / 79 Kč měsíčně za 200 GB úložiště nebo 9,99 USD / 249 Kč měsíčně za 2 TB úložiště.

Možnost používat vlastní e-mailovou adresu pro službu iCloud nelze zaměňovat s funkcí Hide My Email, což je samostatná funkce služby iCloud+. Ta uživatelům umožňuje vytvářet anonymní náhodné e-mailové adresy, které se přesměrují do jejich osobní schránky, takže mohou odesílat a přijímat e-maily, aniž by museli sdílet svou skutečnou e-mailovou adresu.

Betaverze iCloud emailu na vlastní doméně startuje