Apple se ptá uživatelů na MacBook 12“. Chce znát názor na rozměry, vlastnosti a další parametry

Apple zasílá anketu vybraným majitelům dnes již ukončeného MacBooku 12“. Ptá se na různé parametry a charakteristiky.

Apple pravidelně zasílá malému vzorku majitelů ankety týkající se zakoupených produktů. Tentokrát se ptá na MacBook 12“, který byl uveden v roce 2015. Šlo v tehdejším portfoliu o nejmenší, nejlehčí laptop s jediným USB-C portem a motýlkovou klávesnicí. Cena začínala vysoko na 39 990,- Kč.

Mezi zákazníky sklidil MacBook 12“ různé reakce. Mnozí si chválili rozměry, nízkou hmotnost (pod 1 Kg) a přenositelnost. Naopak problémy byly s výkonem, výdrží baterie, klávesnicí a jediným portem, který mohl znamenat zásadní omezení.

MacBook 12“ se dočkal nových verzí v roce 2016, 2017 aby byl v roce 2019 s uvedením MacBooku Air „Retina“ 2019 ukončen.

Apple se v anketě ptá poměrně standardně. Chce znát názor na různé charakteristiky a parametry, včetně rozměrů, hmotnosti, úhlopříčky, výdrže na baterii a další. Neznamená to tedy, že bychom se měli dočkat vzkříšení. Společně s dotazníkem na MacBook 12“ totiž podobnou anketu obdrželi také majitelé iMaců a MacBooku Pro 13“.

V redakci na MacBook 12“ poměrně rádi vzpomínáme. Měli jsme hned dva kusy tohoto přenosného počítače a poměrně bez problémů. Jak na „dvanáctku“ vzpomínáte vy?

Apple se ptá uživatelů na MacBook 12“. Chce znát názor na rozměry, vlastnosti a další parametry