V čínské registrační databázi byly nalezeny zmínky o příchodu nových MacBooků Pro 14“ a 16“

V databázi čínského regulačního úřadu pro spotřební elektroniku byly nalezeny formuláře s daty, které odpovídají dosud neuvedeným součástkám pro MacBooky Pro.

Apple média hromadně očekávají uvedení nových přepracovaných modelů MacBooků Pro se 14“ a 16“ úhlopříčkou. Vylepšené notebooky mají přinést staronové porty jako HDMI, čtečku SD karet, nabíjecí konektor MagSafe, ale také odebrat Touch Bar. 

Srdcem nových MacBooků Pro má být Apple Silicon. Přesnou verzi procesoru však nikdo nezná, hovoří se o vylepšené verzi procesoru M1 s 10 procesorovými jádry a až 32 grafickými jádry u nejvyšších konfigurací. Rovněž poroste maximální kapacita RAM, která se zastaví až na 64 GB.

Tyto spekulace aktuálně podpořily záznamy v databázi čínských regulačních úřadů pro spotřební elektroniku, které musí nové produkty vždy schválit před uvedením na tamní trh. 

Přihlášky byly vyplněny už 14. dubna a týkají se baterií. První nese označení A2527 s kapacitou 8693 mAh / 11,45 V. Kódové označení sedí na MacBook Pro 16“ a kapacita je podobné té současné, která je 8 790 mAh / 11,36 V. Mírný pokles kapacity Apple patrně vybalancuje úspornějším procesorem.

V databázi se rovněž nachází baterie pro (zřejmě) neuvedený 14“ model s kapacitou 6 068 mAh / 11,47 V. Ta je o něco větší než standardní MacBook Pro 13“ verze o 5103 mAh. Vnitřní uspořádání komponent čtrnáctipalcového modelu a větší šasi patrně dovolilo baterii nárůst velikosti.

Zda jsou všechny zvěsti pravdivé se dozvíme už v pondělí 7. června na keynote, která se koná v rámci konference WWDC 2021. Vše začíná v 19 hodin našeho času.