Ukradené plány potvrzují portovou výbavu nových MacBooků Pro a konec Touch Baru

Na internet se dostaly ukradené plány nových MacBooků Pro. Byly odcizeny dodavatelskému řetězci Quanta Computer. Skupina REvil navíc vyhrožuje, že zveřejní mnohem více.

Pro uživatele velmi zajímavé informace, pro Apple velká hrozba. Skupina REvil, která odcizila výrobní plány na novou generaci MacBooků Pro, zveřejnila první část informací. Nyní Applu vyhrožuje, že pokud nezaplatí „výpalné“, tak bude pravidelně zveřejňovat další.

Aktuálně dostupné plány odhalují kompletní portovou výbavu chystaných MacBooků Pro. Na pravé straně najdeme plnohodnotný HDMI port, USB-C / Thunderbolt a čtečku SD karet. Levou stranu pak okupuje nový MagSafe konektor a dva za sebou jdou USB-C / Thunderbolt porty.

Podobné informace už dříve uveřejnil analytik Ming-Chi Kuo, a také server Bloomberg. Nyní máme díky krádeži plánů jistotu, že jejich zdroje jsou přesné a nové MacBooky Pro po letech skutečně přinesou důležité porty, po kterých profesionálové dlouho volali.

První laptop nese kódové označení „J316“, což odpovídá 16“ MacBookům Pro. Druhý počítač má označení „J314“, což neodpovídá zatím žádnému modelu, ale analytici se domnívají, že jde o 14“ model.

Mezitím Quanta Computer potvrdili hackerský útok na své servery s tím, že nedošlo k zásadnímu ohrožení byznysu. Apple dosud situaci nekomentoval.

Ukradené plány potvrzují portovou výbavu nových MacBooků Pro a konec Touch Baru