Náramky Apple Watch Pride Edition oslavují a podporují hnutí LGBTQ+

Nový náramek Braided Solo Loop představuje šíři LGBTQ+ komunit a zkušeností.

Od uvedení Apple Watch Pride Edition v roce 2016 jsou jedinečné náramky Pride od Applu viditelnou ukázkou toho, jak se společnost hlásí k členům LGBTQ+ komunity, jak je podporuje a jak se k nim hrdě hlásí. Dnes, v Mezinárodní den proti homofobii, transfobii a bifobii (IDAHOBIT), Apple představuje nový řemínek Apple Watch Pride Edition a dynamický ciferník hodinek, které obsahují širší sadu barev inspirovaných několika vlajkami Pride, jež reprezentovaly rozmanitou LGBTQ+ komunitu v průběhu její bohaté historie. Uznáváme, že inkluze a rovnost jsou hlavními cíli hnutí LGBTQ+ a že různorodí a multirasoví aktivisté stáli v centru této komunity od samého počátku, a proto letošní nabídka vzdává hold této historii i práci, která je teprve před námi.

Ještě předtím, než události ve Stonewall Inn vynesly hnutí LGBTQ+ do nového povědomí, byli černošští, hnědí a transgenderoví aktivisté klíčovými vůdci v pochodu za rovnoprávnost,“ řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. „Společnost Apple na mnoha frontách podporuje pokračující a nedokončenou práci na zrovnoprávnění různých a intersekcionálních komunit a během období Pride chceme poskytnout všechny příležitosti k oslavě a uctění této historie.

Tímto nejnovějším představením Apple hrdě navazuje na svou dlouhodobou finanční podporu organizací na podporu LGBTQ+ lidí, které usilují o pozitivní změny, včetně organizací Encircle, Equality North Carolina, Equality Texas, Gender Spectrum, GLSEN, Human Rights Campaign, National Center for Transgender Equality, PFLAG National, SMYAL a The Trevor Project v USA a ILGA World na mezinárodní úrovni.

Design

Solo loop řemínek z edice Pride umně proplétá původní duhové barvy s barvami z různých vlajek Pride, aby představila rozmanitost zkušeností LGBTQ+ a historii hnutí, které přesahuje generace. Černá a hnědá barva symbolizují černošské a latinskoamerické komunity, navíc ty, kteří zemřeli na HIV/AIDS nebo s ním žijí, zatímco světle modrá, růžová a bílá představují transgenderové a nebinární osoby. Jedinečný náramek tvoří elastická recyklovaná příze protkaná silikonovými vlákny, navržená pro ultrapohodlí bez přezek a spon. Aby zákazníkům co nejlépe padl, mohou si vybrat z 12 dostupných délek pletených řemínků Solo.

Ciferník hodinek Pride

Letošní speciální ciferník hodinek Pride krásně odráží nové barvy pásku a představuje tak spojenou sílu a vzájemnou podporu hnutí LGBTQ+. Otáčením digitální korunky se vlákna na ciferníku hodinek plynule posouvají a oživují se zvednutím zápěstí. Poprvé Apple do balení náramku zahrnuje také novou funkci App Clip, která zákazníkům přináší jednoduchý a pohodlný způsob, jak se okamžitě dostat k novému odpovídajícímu ciferníku hodinek.

Edice Pride Nike Sport Loop

Nová Pride Edition Nike Sport Loop představuje šest barev původní duhy a využívá reflexní přízi, která pomáhá těm, kteří se věnují nočnímu tréninku venku, jako je běh, jízda na kole nebo chůze. Pohodlná konstrukce je odolná, plynule nastavitelná pro dokonalé přizpůsobení a skvěle se kombinuje s odpovídajícím ciferníkem hodinek Nike.

Dostupnost a ceny

Řemínek Pride Edition Braided Solo Loop stojí 99 dolarů (USA) a Řemínek Pride Edition Nike Sport Loop 49 dolarů (USA). Nové náramky Pride Edition si můžete objednat již dnes na webu apple.com a v aplikaci Apple Store a od 25. května budou k dostání v prodejnách Apple Store. Pride Edition Nike Sport Loop se brzy objeví také na webu nike.com.

Řemínek Pride Edition Braided Solo Loop je kompatibilní s hodinkami Apple Watch SE a Apple Watch Series 4 nebo novějšími, zatímco řemínek Pride Edition Nike Sport Loop je kompatibilní s hodinkami Apple Watch Series 3 nebo novějšími.

Ciferník 2021 Pride se objeví brzy v rámci aktualizace softwaru.