Nové iPady Pro, iMacy a Apple TV 4K budou dostupné 21. května, naznačují zdroje

Hned z několika na sobě nezávislých zdrojů se objevily informace, že nové produkty představené na dubnové Keynote by mohly přijít ke konci května.

Jedním z prvních byl známý „leaker“ Jon Prosser, který na sociální síti Twitter zveřejnil datum 21. května. Vzhledem k jeho reputaci, brala většina médií tento termín se značnou rezervou. Jenže záhy na to se objevilo stejné datum hned u několika obchodů ve Spojeném království. E-shopy měly jasné datum dostupnosti zboží 21. května. Následně samotný Apple „omylem“ uvedl toto datum ve zdrojovém kódu webových stránek ke zmíněným produktům.

Nové iPady Pro, iMacy a Apple TV 4K budou dostupné 21. května, naznačují zdroje

Aktuálně jsou všechny „důkazy“ pryč. Nejrychlejší byl Apple, který svou webovou prezentaci upravil v rámci hodin. Následně datum zmizelo i z anglických e-shopů. Jediným „pohrobkem“ je tak status právě Jona Prossera, který si nadále stojí za svým.

Apple dnes spouští předobjednávky na nové iPady Pro a iMacy a to ve 14 hodin našeho času. Pokud jsou informace pravdivé, tak první produkty dorazí zákazníkům okolo 21. května.

CEO Tim Cook mezitím při hodnocení finančních výsledků prohlásil, že také Apple trpí světovým nedostatkem čipů, a to bude mít dopad na dodání produktů zákazníkům. Analytici spekulují, že největší nedostatek bude u iPadů Pro 12,9“ s novým miniLED displeje (Apple mu říká Liquid Retina XDR).