Zapomeňme na HomePod 2. Místo něj bude příští týden představen HomePod mini

Známý twitterový účet sdílel informace o produktech, které bychom mohli spatřit už příští týden na říjnové Apple Keynote. Tentokrát se týkají chytrých reproduktorů. 

Známý twitterový účet L0vetodream opět zveřejnil nové informace k říjnové Apple Keynote. Tentokrát se vše týká chytrých reproduktorů HomePod. Dle jeho zdrojů totiž letos žádný HomePod 2 nebude, ale dočkáme se menší a dostupnější verze HomePod mini. S přihlédnutím k dosavadní úspěšnosti tohoto twitterového účtu můžeme brát poskytnuté informace vážně. 

[HTML1]

Na druhou stranu pak budí pochybnosti poslední kroky Applu. Za dobu existence chytrého reproduktoru HomePod došlo k jeho zlevnění a následně firma dovolila svým zaměstnancům nákupy až 10 kusů na osobu se zaměstnaneckou slevou 50 %. Předchozí omezení přitom bylo dva kusy na jednoho zaměstnance. 

Zapomeňme na HomePod 2. Místo něj bude příští týden představen HomePod mini

HomePod se od uvedení dočkal spíše vlažného přijetí. Ačkoli recenzenti a majitelé reproduktoru nepopírali jeho zvukové kvality, softwarově už na tom tak dobře nebyl. V průběhu let musel dohánět konkurenci, která už dávno uměla rozeznávání hlasů více uživatelů či komplexnější příkazy.  

Prodeje ani po softwarových aktualizacích zřejmě nejsou výrazné, neboť se Apple o HomePodu vůbec nezmiňuje při hlášení finančních výsledků. Naopak konkurenci se v podobě Amazon Echo, Amazon Dot nebo Google Nest, daří velmi dobře a Amazon s Googlem mají pokrytý téměř celý trh s reproduktory. 

Zda Apple zvrátí situaci s levnějším a dostupnějším HomePodem mini teprve uvidíme. 

HomePod versus Amazon Echo

MacRumors