Nový firmware pro AirPods Pro přináší podporu pro prostorový zvuk. Update vyžaduje iOS 14

Apple vydal novou verzi firmware pro svá bezdrátová sluchátka AirPods Pro. Nové sestavení 3A283 přináší očekávanou podporu pro prostorový zvuk. 

Mnozí uživatelé twitteru si povšimli, že po se v ovládacím centru jejich iOS zařízení objevila nová položka. Majitelé bezdrátových sluchátek AirPods Pro se tak dočkali podpory prostorového zvuku. 

Abyste si mohli prostorový zvuk vychutnat, musíte mít nainstalovánu nejnovější betaverzi iOS 14 a sluchátka AirPods Pro nechat aktualizovat firmware skrze nabíjecí pouzdro. 

Nový firmware pro AirPods Pro přináší podporu pro prostorový zvuk. Update vyžaduje iOS 14

Majitelé AirPods Pro popisují výjimečný zážitek při přehrávání obsahu z Apple TV+. Funkce totiž musí být podporována přehrávačem multimediálního obsahu, aby bylo efektu a iluze prostorového zvuku dosaženo. 

Funkce prostorového zvuku využívá gyroskop a akcelerometr, aby sledovala pohyb AirPods Pro v prostoru a srovnává pozici sluchátek s pozicí iPhone. Výsledkem by tak měla být iluze prostorového zvuku, která se dle prvních ohlasů povedla. 

Pokud nechcete riskovat instalaci betaverze iOS 14, vydržte ještě několik dní. Poté by už měla být vydána ostrá verze pro všechny. 

MacRumors