Lišta aplikace Mail v iOS 13.4 beta 2 opět přepracována. CarKey umožní odemknout auto skrze zprávu

Apple vydal nová sestavení svých operačních systémů iOS 13.4 beta 2 a iPadOS 13.4 beta 2. Výrazné změny se udály zejména v aplikaci Mail a chystané funkci CarKey.

První betaverze iOS 13.4 a iPadOS 13.4 přinesla dlouho očekávané sdílení složek na iCloudu. Nechyběly samozřejmě nové Memoji, univerzální platby za aplikace napříč operačními systémy, upravená lišta v aplikaci Mail a nová funkce CarKey pro odemykání auta pomocí Apple Watch a iPhone.

Aplikace TV nyní umožňuje měnit datový tok

Apple se druhé betaverzi zaměřil na další vylepšení. Aplikace TV nyní umožňuje měnit datový tok a na výběr máte mezi spořivým režimem a režimem vysoké kvality. Spořivý režim dovolí stáhnout maximálně 600 MB za hodinu, zatímco vysoká kvalita stáhne i snímek v HDR kvalitě, pokud bude k dispozici.

Vývojáři se zřejmě stále nemohou rozhodnout, jak má vypadat navigační lišta v aplikaci Mail. Druhá betaverze přináší opět jiné ikony.

Vývojáři se zřejmě stále nemohou rozhodnout, jak má vypadat navigační lišta v aplikaci Mail. Druhá betaverze přináší opět jiné ikony. Místo vlaječky tak nyní máme ikonku pro nový email a ikona pro odpověď je nyní o jedno místo doleva. 

Funkcionalita CarKey rozšířena

Nejzajímavější změny se dočkala funkce CarKey. Ta umožní odemknout podporované automobily skrze NFC čip, který je v Apple Watch a iPhone. Nově lze digitální klíč sdílet skrze Zprávy a snadno jej tak přepošlete další osobě. Pro použití klíče ze zpráv se musí dotyčná osoba autorizovat přes biometrické ověření (Face ID, Touch ID). Je zde však možnost „Express Mode“, která patrně dovolí použít klíč ihned, bez ověření.

Funkcionalita CarKey rozšířena

Apple je členem konsorcia CCC (Car Connectivity Consortium), které se stará o standardizaci technologií v automotive. Toto konsorcium například stojí za standardem NFC Digital Key 2.0, který je dostupné od konce roku 2019.

CCC nyní pracuje na verzi 3.0, která je založená na Bluetooth LE (Low Energy) a umí používat i Ultra Wideband (širokopásmové připojení, které máme v iPhonech 11). Uvidíme, které automobilky integrují tyto technologie jako první.

MacRumors, MacRumors