Microsoft vydal ostrou verzi nové generace prohlížeče Edge pro Mac. A je překvapivě dobrá

Microsoft dokončil práce na nové generaci svého prohlížeče Edge. Nabízí moderní technologie, open source jádro a je překvapivě velmi rychlý. A to i na Macu.

Několikaměsíční betatestování je u konce a Microsoft zpřístupnil novou generaci svého internetového prohlížeče Edge postupně pro Windows a Mac. Nový Edge spoléhá na open source jádro Chromium, takže nebude mít problém s dodržováním standardů a mnoho tvůrců webových stránek si jistě oddychne.

Edge pro Mac nečekaně přináší také optimalizace pro platformu macOS. Kromě mírných úprav UI a podpory například tmavého režimu se dočkáme také rozšíření. Ta si stáhnete buď přímo z Microsoft Addons anebo z Chrome Web Store.

Prohlížeč ve výchozím stavu brání sledovacím technikám anebo nabízí režim kompatibility s Internet Explorerem. 

Svěží design nabralo také logo, které se čím dál více vzdaluje ikonickému písmenu „E“. 

Microsoft Edge jako alternativa ke Google Chrome?

Microsoft vydal kromě verze pro Windows a Mac také aktualizaci pro mobilní platformy včetně iOS a iPadOS. Mobilní a desktopová verze se umí vzájemně propojit a nabídnout podobné funkce, jako Safari (rozečtené stránky, historie, záložky).

První ohlasy uživatelů nové Edge chválí. Mnoho uživatelů tvrdí, že zejména na starších MacBoocích se 4 GB a méně RAM je prohlížeč velmi rychlý a reaguje často lépe než nativní Safari.

Microsoft vydal ostrou verzi nové generace prohlížeče Edge pro Mac. A je překvapivě dobrá

Zdá se, že Microsoft vytvořil zajímavou alternativu ke Google Chrome.

Microsoft