Nová funkce Omezení komunikace v iOS 13.3 je děravá. Děti ji dokáží obejít

Nový iOS 13.3 a iPadOS 13.3 přinesly funkci Omezení komunikace, která rozšiřuje možnosti kontroly Času u obrazovky. Vynalézavé děti už však našly způsob, jak toto omezení překonat.

Jak se ukázalo, nová funkce v sobě tak jako většina letošního softwaru od Applu obsahuje chybu. Funkce Omezení komunikace slouží k tomu, aby děti nemohly komunikovat s osobami, které nejsou uloženy v Kontaktech. Bohužel ale existuje klička, jak to obejít.

Jakmile totiž přijde zpráva od neznámého odesilatele, systém  automaticky nabídne možnost jej přidat do kontaktů. Stačí tady, aby ji dítě potvrdilo, a rázem si může s dotyčnou osobou psát, volat a využívat FaceTime. I bez svolení rodičů.

Nová funkce Omezení komunikace v iOS 13.3 je děravá. Děti ji dokáží obejít

Omezení komunikace obejdou i Apple Watch

Tato chyba se dá zneužít pouze v případě, kdy je zapnutý Čas u obrazovky. Jakmile je totiž zařízení v režimu Klidový čas, tak jej dítě nemá možnost používat a tedy se automatické uložení kontaktu ani nezobrazí.

Další oklika nové funkce Omezení komunikace spočívá v použití Apple Watch, které jsou napárovány s iPhone. Stačí jednoduše nadiktovat číslo kam zprávu poslat, případně na které zavolat a iPhone to bez velkého přemýšlení udělá.

Apple prozatím nabízí dočasné řešení. Uživatelé by měli v Nastavení vybrat Kontakty a zde nastavit jako výchozí účet patřičný iCloud.

MacRumors