Apple hledá programátory. Postarají se o náhradu aplikace iTunes ve Windows a nově i na konzoli Xbox

Apple rozšiřuje softwarovou divizi a hledá schopné programátory. Tentokrát však nejde o vývoj ani pro iOS, ani pro macOS.

Operační systém macOS 10.15 Catalina přinesl vítanou změnu v podobě ukončení vývoje iTunes a jeho rozštěpení na jednotlivé aplikace. Místo jednoho nabobtnalého softwaru tak máme v novém operačním systému samostatnou aplikaci Hudba, TV a Podcasty.

Program iTunes však stále žije, tedy alespoň na platformě Windows. Zdá se, že i na PC jsou dny tohoto známého softwaru sečteny.

Apple hledá programátory. Postarají se o náhradu aplikace iTunes ve Windows a nově i na konzoli Xbox

Apple nově hledá vývojáře, kteří by se zapojili do týmu programujícího novou sadu multimediálních aplikací pro Windows. Vývojář by měl mít i znalost UWP, což je Universal Windows Platform. Jinými slovy je to framework, který Microsoft používá při vývoji software na své konzole Xbox a Windows 10.

Nové multimediální aplikace by tak mohly udělat pověstný krok a kromě PC nabídnout služby Applu také na oblíbené konzoli Xbox.

V současné době musí uživatelé Windows stále používat iTunes, a pokud si chtějí pustit napříklady seriály z Apple TV+, musí používat webové rozhraní tv.apple.com.

MacRumors