Byly zjištěny americké ceny služeb Apple Arcade a Apple TV+. Videoslužba přijde už v listopadu

Záhy po zveřejnění informací o interním testování herní služby Apple Arcade se podařilo zjistit i cenu. Tu ukrývalo API pro App Store. Naopak s cenou služby video streamovací služby Apple TV+ přišel Bloomberg.

Včera jsme informovali, že herní služba Apple Arcade se již nachází ve fázi interního testování zaměstnanci. Ti mají k dispozici měsíc zdarma a poté platí symbolický poplatek 49 centů do doby, než vyjde iOS 13.

Redaktoři serveru 9to5Mac mezitím zkoumali nová API, která se váží na App Store aplikaci. Při prohlížení kódu narazili na dialogové okno, které popisuje Apple Arcade a upozorňuje, že po měsíci zkušební doby bude účtován měsíční poplatek 4,99 dolarů. Česká cena by se tudíž mohla pohybovat okolo 129 Kč za měsíc.

apple tv+

Apple TV+ v listopadu a za 259 Kč?

Mezitím zjistil Bloomberg ze svých zdrojů, že konkurence Netflixu, Disney+ a dalších video streamovacích služeb Apple TV+ odstartuje už tento listopad. Apple finišuje natáčí prvních exkluzivních seriálů.

Video služba Applu bude mít rovněž měsíc zdarma a stát bude 9,99 dolarů měsíčně. Redaktoři však tvrdí, že firma stále cenu řeší s ostatními společnostmi. Pokud by však zůstala, může se česká cena pohybovat mezi 249–259 Kč měsíčně.

Jsou pro vás tyto služby zajímavé a budete si je předplácet? Co říkáte na ceny?

Zdroj: Macrumors, 9to5Mac