Vyšly operační systémy iOS 12.4, watchOS 5.3 a macOS 10.14.6 – vrací se funkce vysílačka a iOS nyní umí bezdrátově migrovat data

Apple včera vydal aktualizace svých operačních systémů iOS 12.4, watchOS 5.3, tvOS 12.4, HomePod 12.4 a macOS 10.14.6. Mimo jiné se vrací funkce Vysílačka a iOS umí nově bezdrátově migrovat data mezi zařízeními.

Kromě obligátních oprav chyb a bezpečnostních aktualizací bude zřejmě nejzajímavější funkcí bezdrátová migrace dat v iOS. Ta je další volbou při nastavování vašeho nového iOS zařízení (iPhone, iPad). Dosud jste mohli obnovit data ze zálohy iCloudu nebo jej nastavit jako nový. Nyní poslouží staré zařízení jako zdroj, ze kterého se data bezdrátově přemigrují jedna ku jedné.

Vysílačka se vrací do watchOS 5.3

Vysílačka se vrací

Mezi další novinky patří vylepšení Apple News, které však českého uživatele patrně nezajímají. Doteď není jisté, zdali iOS 12.4 už obsahuje podporu kreditní karty Apple Card. Ta se však bude rovněž týkat pouze Američanů.

Společně s watchOS 5.3 přichází zpět funkce Vysílačky. Tu Apple nedávno pozastavil, jelikož obsahovala bezpečnostní chybu. Při určitém sledu kroků bylo možné odposlouchávat druhou stranu, aniž by o tom věděla.

Apple se tentokrát rozhodl jednat zavčas a službu vypnul, aplikace však v hodinkách zůstala. Společnost chtěla patrně předejít medializaci, jako tomu bylo u bezpečnostního problému se skupinovými hovory FaceTime. Vysílačka se nyní vrací. Otázkou je, zdali někomu opravdu chyběla.

Vysílačka v Apple Watch vypnuta z bezpečnostních důvodů, útočník totiž mohl odposlouchávat druhou stranu