Odstartoval nový program výměny baterií pro všechny MacBooky Pro 15“ 2015 z důvodu přehřívání

Apple v rámci nového programu výměny baterií nabízí všem majitelům MacBooků Pro 15“ 2015 bezplatnou výměnu baterie. Důvodem je přehřívání některých baterií, které v důsledku může poškodit celý stroj.

Počítače, které mají právo na výměnu, jsou zaslány do autorizovaných servisních středisek. Apple uvádí dobu výměny jeden až dva týdny. Výměna baterie je zcela zdarma.

Program se týká všech MacBooků Pro 15“ 2015 prodávaných od září 2015 do února 2017. Abyste zjistili, zdali i váš MacBook Pro patří mezi postižené, zadejte servisní číslo počítače do formuláře na této stránce.

Problémy se netýkají počítačů s novým šasi uvedeným v roce 2016. Jde tedy pouze o specifickou část počítačů v dvouletém období, kdy Apple ještě nabízel staré modely.

MacBook Pro 15" 2015, který se vznítil na videu

MacBook Pro 15“ 2015 s vadnou baterií shořel

Je velmi pravděpodobné, že byl Apple donucen narůstajícími stížnostmi na oficiálním fóru. Posledním impulzem pak mohlo být video, kde jeden z uživatelů natočil, jak se jeho MacBook Pro vznítil v přímém přenosu.

Po analýze v servisním středisku mu bylo Applem sděleno, že šlo o vadnou baterii. Ta se přehřála a vzplanula, což během krátké chvíle odnesl celý počítač.

Pokud tedy máte počítač této modelové řady, pro jistotu zkontrolujte, jestli nemá nárok na servis a výměnu baterie.

Apple připravuje aplikace Zprávy a Zkratky pro Mac za pomoci projektu Catalyst

Zdroj: MacRumors