Apple připravuje aplikace Zprávy a Zkratky pro Mac za pomoci projektu Catalyst

Apple to s využitím svého projektu Catalyst myslí vážně a chce sjednotit více aplikací. Dalšími převedenými z iOS na macOS budou Zprávy a Zkratky.

Kód odhalující Zprávy a Zkratky objevil už spolehlivý programátor Steve Troughton-Smith. Ten zjistil, že macOS Catalina obsahuje nové frameworky, které se nápadně podobají právě těmto aplikacím. Nedalo mu to a vyzkoušel je zavolat z kódu.

Jeho pokus byl úspěšný. Obě aplikace používají Catalyst UI a chovají se jako všechny aplikace přenesené pomocí této metody z iOS na macOS. Na druhou stranu vypadají Zprávy trochu jinak, než jejich souputník z aktuálního iPadOS 13.

[HTML1]

Zkratky a Zprávy přichází díky projektu Catalyst na macOS

Projekt Catalyst respektuje UI platforem

Zdá se, že Apple si opravdu dává práci s tím, aby Catalyst respektoval návrh jednotlivého uživatelského rozhraní každé platformy.

Zprávy na Macu však stále postrádají App Store s nálepkami, hrami a podobně. Inženýři v Applu však určitě pracují i na této funkci, jelikož více důvodů k přenesení této aplikace zatím nikoho nenapadlo. Tedy kromě zjednodušení vývoje.

Co říkáte na zvětšující se množství portovaných aplikací? Blíží se ono sloučení operačních systémů, které tak Apple dlouhodobě popírá?

Uživatelé budou schopni díky watchOS 6 smazat předinstalované aplikace z hodinek

Zdroj: MacRumors