Apple si zaregistroval 7 nových přenosných Maců v Eurasijské databázi

Tak jako tomu bylo před každým uvedením nových zařízení si Apple i nyní podal žádost k Eurasijskému registračnímu úřadu. Celkem by mělo jít o 7 nových přenosných počítačů Mac.

Modelová čísla jsou A2141, A2147, A2158, A2159, A2179, A2182, A2251. Čísla samozřejmě neznamenají, že Apple uvede sedm zcela nových laptopů. Může jít totiž i o „pouhou“ aktualizaci hardware.

Jako vhodný kandidát se například jeví 12“ MacBook, který se nedočkal aktualizace od června 2017. Další v řadě je pak MacBook Pro 13“ bez Touch Baru, který je na tom podobně a Apple jako by na něj zapomněl.

Teoreticky by se omlazení komponent po vzoru MacBooků Pro 13“ s Touch Barem mohl dočkat i MacBook Air. Ale ten má od svého uvedení v říjnu za sebou teprve 8 měsíců.

Spekulace hovoří o 16" MacBooku Pro

Přijde 16“ MacBook Pro s novým designem?

Hodně se rovněž mluví o novém 16“ MacBooku Pro, který by měl přinést zcela přepracované šasi včetně nové klávesnice. Apple by měl opravit veškeré designové prohřešky, kterých se dopustil v současné generaci.

Pravděpodobnost uvedení takového počítače je však minimální, neboť MacBooky Pro s Touch Barem byly nedávno omlazeny novým hardware. Pokud se nového zařízení dočkáme, tak to bude patrně až na podzim.

Vyplněné registrační formuláře Applu v Eurasijské databázi

Registrační formuláře v Eurasijské databázi v minulosti prozradily mnoho produktů. Ať šlo o iPhone, iPad, iPad Pro, Apple Watch nebo AirPods, registrovaná zařízení šla vždy dříve nebo později do prodeje.

Apple musí všechna svá zařízení registrovat, aby je bylo možno prodávat v Rusku a přidružených zemích. Tamní úřady totiž vyžadují záznamy o každém zařízení, jenž využívá šifrování.

Google potvrdil, že Pixel 4 bude mít čtvercový výstupek na kamery podobný tomu u chystaných iPhonů

Zdroj: MacRumors