Google potvrdil, že Pixel 4 bude mít čtvercový výstupek na kamery podobný tomu u chystaných iPhonů

Společnost Google občas umí překvapit a zcela jednoduše vyřešit všechny spekulace. Nyní firma stejně elegantně odpověděla na otázku, zdali bude mít nový Pixel také čtvercový výstupek pro kamery.

Na sociálních sítích se spekuluje, že rok 2019 by mohl být ve znamení čtvercových výstupků pro kamery mobilních telefonů. Dlouhodobě se to říká o nových iPhonech, které uvidíme už v září. Mezitím se podobné dohady objevily o chystaném Pixelu 4.

Jenže zatímco Apple je tajnůstkářský do poslední chvíle, Google umí často překvapit, a i vtipně zareagovat na různé spekulace. A stejně to udělal i v případě čtvercového výstupku na kamery u chystaného Pixelu 4.

Na svém twitterovém profilu zveřejnil krátkou zprávičku, která volně přeloženo zní:

„Tak dobře, když je kolem toho takový humbuk, tak tady to máte! A počkejte, až uvidíte, co dovede. #Pixel4“

Obě vlajkové lodi dostupné až na podzim

Google se zdá zvolil každopádně trochu jiný přístup. V jeho podání budou ve výstupku dvě kamery, mikrofon, blesk a „spektrální senzor“, který bude pomáhat odstranit šum anebo blikání natáčených objektů jako jsou například LCD obrazovky.

Apple se dle dostupných úniků spolehne rovnou na trojici kamer v případě nástupců iPhone XS a XS Max. Model XR by měl přijít se dvěma kamerkami. Uspořádání kamer u XS / XS Max pak bude ve tvaru trojúhelníku, blesk bude na straně.

Obě společnosti využijí nabízené plochy a uspořádání kamerek s ostatními prvky může přinést další výhody.

Google Pixel 4 by měl být tradičně uveden v říjnu letošního roku, kdežto iPhony na své klasické Keynote konané v září. Bude se určitě na co těšit.

Apple nevzdává boj o vlastní modem a chce odkoupit příslušnou divizi Intelu

Zdroj: MacRumors