watchOS 5.2.1 přináší podporu měření EKG v České republice a Slovensku, iOS 12.3 přepracovanou aplikaci TV

Apple včera večer vydal nové verze svých systémů iOS 12.3 a watchOS 5.2.1. Kromě nezbytných oprav přibylo pár funkcí, které potěší i nás v Česku.

Tou největší je patrně zpřístupnění měření EKG také v České republice, Slovensku, Polsku, Chorvatsku a Islandu. Po aktualizaci iPhone na iOS 12.3 a Watch na watchOS 5.2.1 tak můžete z iPhonu rovnou provést aktivaci služby a naměřit si své první EKG. To trvá 30 sekund a hodinky následně výsledek uloží do aplikace Zdraví, odkud jej můžete poslat v PDF třeba doktorovi.

Kromě měření EKG Apple rovněž přidal nový ciferník „Pride“, tedy duhový ciferník na podporu LGBT komunity. Starý má změněný název na 2018 a nová verze nese letošní číslovku 2019.

Ciferník Pride ve verzi 2019

Nová aplikace TV, podpora AirPlay 2

Novinky přináší také iOS 12.3. Ten přinesl zcela přepracovanou verzi aplikace TV, která dostala moderní a svěží uživatelské rozhraní a připravuje se tak na příchod služby Apple TV+. Aplikace je dostupná jak pro iPhone, tak pro iPad.

Nová aktualizace přináší rovněž podporu AirPlay 2 pro sdílení s chytrými televizory. Jako první včera veřejně oznámil podporu Samsung. Půjde o všechny modely 2019 a některé vybrané modely z roku 2018. Samsung dodá podporu skrze aktualizaci firmware.

Kompletní návod, jak podporu pro EKG na hodinkách Apple Watch 4 nastavit, jak aplikaci používat, jak se vyznat v naměřených hodnotách i jak sdílet své záznamy s lékaři najdete v podrobném návodu uvnitř aktuálního vydání časopisu SuperApple Magazín!