Někteří zaměstnanci Applu už dostávají své Apple Card

Na internetu se začaly ukazovat obrázky prvních kreditních karet Apple Card. Zatím pochází výhradně od zaměstnanců společnosti Apple.

Člověk známý mnoha úniky informací, Ben Geskin, sdílel na svém Twitterovém účtu fotografie hned několika kreditních karet Apple Card. Ty se k němu dostaly přímo od zaměstnanců Cupertinské společnosti, kteří svou kartu obdrželi v průběhu minulého týdne.

Všechny obrázky ale byly upraveny ve Photoshopu, aby dotyční neměli v práci potíže. Geskin tak pro jistotu nahradil jména na kartách svým. Samotné balení Apple Card je velmi minimalistické. V duhové obálce je umístěna karta a pod ní NFC štítek.

Aktivace Apple Card

Proces celé aktivace hodně připomíná AirPods. Uživatel podrží svůj iPhone nad NFC štítkem a fyzická karta se okamžitě spáruje s tou digitální v iPhonu v aplikaci Wallet.

[HTML1]

Fyzická Apple Card jako doplněk

Digitální karta slouží jako hlavní prostředek a Apple nabízí až 3 % cashback, pokud bude uživatel primárně používat právě metodu Apple Pay. Na druhou stranu si je firma vědoma, že ne všude v USA už fungují bezkontaktní terminály, a tak nabízí i fyzickou kartu.

Ta je celá vyrobena z titanu a obsahuje pouhé tři věci: logo Applu a Goldman Sachs, emblém Mastercard a jméno majitele. Vše ostatní je dostupné pouze skrze Wallet. Karta má kromě čipu ještě i magnetický proužek, který je zejména ve státech stále používaný.

Běžní uživatelé by se svých karet měli dočkat někdy v průběhu léta.

Záhadné duhové pódium bude nakonec sloužit pro oslavy Steva Jobse

Zdroj: MacRumors 9to5Mac