Záhadné duhové pódium bude nakonec sloužit pro oslavy Steva Jobse

V Apple Parku vyrostlo záhadné pódium laděné do duhových barev. Video z přeletu dronem nad celým kampusem ukazuje také pohled na jeho okolí.

Záhada celého pódia byla nakonec rozluštěna, když server Cult of Mac obdržel díky svým zdrojům v Applu interní informace pro zaměstnance. Celá stavba totiž bude sloužit k oslavám Apple Parku a zároveň Steva Jobse.

Steve Jobs ještě před svou smrtí stihl dokončit návrh a opakovaně lobovat před správní radou města, aby stavbu povolila.

Tým Jony Ivea spolupracoval na návrhu pódia s firmou z oboru. Návrh dle informací trval několik měsíců. Celá stavba se totiž skládá z 30 jedinečných komponent, které mohou být jak rychle složeny, tak rozloženy. Apple může tedy pódium kdykoli schovat anebo opět postavit. Celá stavba má 25 000 částí včetně ocelové konstrukce.

[HTML1]

Duhová je i identita Apple

Ive chtěl navrhnout něco, co bude okamžitě připomínat produkt od Applu. Barvy duhy byly prý zvoleny z důvodu, že je obsahovalo původní logo společnosti. Poté dodal, že „je těžké najít někoho, kdo nemiluje barvy duhy“.

Na veřejnost zatím neunikl konkrétní program oslav, které se budou konat 17. května. Proslýchá se však, že součástí bude představení známých umělců. Návštěvní centrum Apple Parku bude rovněž po dobu oslav zcela uzavřeno.

SuperApple Magazín 3/2019: Apple svět podle Petra Máry, nové iPady i EKG na Apple Watch 4

Zdroj: MacRumors