Apple konečně rozdělí iTunes na sadu samostatných aplikací po vzoru iOS

Příští macOS 10.15 bude znamením velké změny. Po dlouhých letech neochvějné vlády aplikace iTunes se dočkáme jejího rozdělení na samostatné aplikace.

Velmi známý vývojář Steve Troughton-Smith sdílel tuto informaci na svém twitterovém účtu. Už v minulosti několikrát správně předpověděl různé funkce buď mobilního iOS nebo počítačového macOS. Svá tvrzení zakládá na dokonalé analýze zdrojového kódu a dostupných materiálech pro vývojáře. A hlavně má čistý štít, zatím mu vše vyšlo.

Podle Steva tak tedy Apple plánuje v příští verzi macOS 10.15 konečně rozdělit aplikaci iTunes. Nová sada aplikací bude založena na UIKitu a půjde o Hudbu, Podcasty, Knihy a další, které se připojí k TV aplikaci.

Marzipan v akci a sloučení systémů

Jinými slovy Apple sám zužitkuje framework Marzipan a portuje tyto aplikace přímo z iOS. Někteří se tedy radují, my v redakci jsme z části skeptičtí. Například kvalita už existujících Marzipan aplikací je místy pochybná, například Domácnost. Ta při ovládání nebo manipulaci s oknem působí, jako by na macOS vůbec nepatřila. Každopádně do léta je daleko a tak snad Apple svůj framework ještě doladí.

Cupertino tak nenápadně čím dále sbližuje oba operační systémy, ač kdykoli při přímém dotazu odpovídá, že je nikdy nespojí. Plánuje opak? Co myslíte?

Zdroj: MacRumors