Nová služba Steam Link Anywhere bude dostupná pro všechna zařízení, kromě těch od Applu

Nová služba pro streamování PC her nejen do mobilních telefonů zvaná Steam Link Anywhere přijde brzy na všechny platformy. Tedy kromě macOS a iOS.

Valve oznámil novou generaci služby Steam Link. Ta původní umožňovala uživatelům streamovat svou lokální knihovnu her z PC do jakéhokoli podporovaného zařízení skrze Wi-Fi. Počítač s nainstalovanou aplikací Steam a hrami tedy posloužil jako „server“ a vy jste mohli hrát třeba v obýváku na gauči na svém smartphonu.

Nová generace služby zvaná Steam Link Anywhere pak možnosti hraní posouvá o kus dále. Princip zůstává stejný. Vaše PC stále slouží jako server, ale nyní jste schopní hrát (streamovat) hry kdekoli, kde máte internet. Kvalita a rychlost odezvy pak nebude záviset na síle domácí Wi-Fi nýbrž na kvalitě internetového připojení.

Steam Link na Android zařízení není žádný problém

Bohužel, uživatelé Apple zařízení i tentokrát mají smůlu. Už při uvedení první generace služby totiž došlo ke sporům mezi Cupertinem a Valve. Steam Link nejprve téměř prošel schvalovacím procesem App Store, aby byl těsně před koncem zamítnut. Applu vadilo, že Valve do Steamu integroval funkce ze Steam Store – tedy možnost nakoupit hry.

Valve Steam Link Anywhere ani pro Apple zařízení neplánoval

Zatímco na macOS by teoreticky bylo opravdu možné zakoupit některé tituly, které jsou multiplatformní (PC / Mac), naopak na iOS si žádný takový nenainstalujete a nespustíte. Applu však šlo o dodržování podmínek App Store a aplikaci proto zamítl.

Co se týče Steam Link Anywhere tak se Valve ani o žádnou komunikaci nepokoušel. Služba bude tedy dostupná pro platformy PC / Windows, Steam Link hardware, Linux a Android.

Zajímavostí je, že třeba naprosto funkčně shodná služba od Sony pro PlayStation se do App Store dostala bez obtíží a vypadá to, že i stejná aplikace od Microsoftu pro Xbox projde rovněž bez zaváhání.

Valve odstranil možnosti nákupů ze Steam Linku a doufá ve schválení aplikace

Zdroj: MacRumors