macOS 10.14.4 může kvůli chybě odstavit Google účty v aplikaci Mail

Nová verze systému macOS 10.14.4 přináší kromě novinek také jednu nepříjemnou chybu. Týká se přihlášení Google účtu do aplikace Mail.

Aktualizace macOS 10.14.4 přinesla například automatický tmavý režim pro Safari, Apple News+ v podporovaných regionech a další funkce. Na druhou stranu se podařilo vývojářům z Cupertina zanést do poslední verze nepříjemnou chybu, týkající se Google účtů.

Podle neustále rostoucího množství uživatelů přestal totiž fungovat proces autentizace Google účtu v aplikaci Mail. Jednoduše řešeno, uživatel se dostává do nekonečné smyčky, kde se snaží v prohlížeči zadat své heslo, aby byl následovně znovu požádán aplikací email o jeho zadání.

macOS 10.4.4 a chyba Google účtu

Jeden z přispěvatelů popisuje problém v oficiálním Apple Support Forum takto:

Dostanu oznámení, že „Google vyžaduje kompletní autentizaci v Safari“. Následně mě systém přesměruje na dialog, kde zadám své přihlašovací údaje. Heslo je správné a přihlášení mě přesměruje zpět do aplikace, kde jsem však znovu vyzván k autentizaci.

Pokud se přihlásím do svého Google účtu v Safari a vyhledám si historii přihlášení, vše je v pořádku. Bohužel aplikace Mail se nepřipojí a já uvíznu v nekonečné smyčce.

Nově přihlášené i stávající Google účty

Problém se zřejmě dotýká jen poštovního klienta, neboť kalendář a další aplikace s Google účtem pracují normálně.

Mnoho uživatelů zkoušelo účet kompletně odebrat, měnit hesla, zrušit dvoufaktorové ověření, ale naprosto bez úspěchu. Problém navíc netrápí pouze nově přidané účty. Někteří uživatelé hlásí, že po aktualizaci se jim stala stejná situace s již přihlášenými účty.

Pro více detailů lze pročíst oficiální fóra podpory Apple Support zde (anglicky). Apple zatím nevydal žádné stanovisko.