Co čekat na dnešní Keynote? Hlavně služby, ale možná přijde i hardware

Dnešní Keynote by měla být primárně ve znamení služeb. Apple chystá nejen vlastní video obsah, ale také předplatné pro magazíny a noviny. Co ještě má v rukávu?

Prvně si připomeňme to nejdůležitější. Dnešní Keynote s mottem „It’s show time“ začíná v 18:00 našeho času. V USA přechází na letní čas dříve, takže nejde o tradiční sedmou hodinu večer. Dívat se budeme moci z webového prohlížeče anebo klasicky z aplikace v Apple TV. A nyní si pojďme shrnout, co se očekává.

Pozvánka na dnešní Keynote

Apple News – předplatné pro noviny a časopisy

Dle veškerých informací dnes Apple nabídne novou službu v aplikaci News. Půjde o předplatné, díky kterému budeme moci číst všechny nabízené noviny a časopisy za částku 9,99 USD měsíčně. Velmi pravděpodobně ale zůstane služba regionálně zamčená jako dosud, takže s ní v našich končinách spíše nemůžeme počítat.

Streamovací TV služby a video obsah

Apple se chce dále posouvat v sektoru služeb. Logickým krokem je TV služba, která nebude jen agregátorem již existujících poskytovatelů, ale nabídne i vlastní produkci. Apple už na obsahu pracuje a mimo jiné v něm budou figurovat herci jako Jennifer Aniston, která je pozvaná na samotnou Keynote.

Cenu a přesné parametry služby zatím neznáme. Co se týče dostupnosti, naděje, že se dostane k nám, je o trochu vyšší.

Herní služba

Apple, alespoň na iOS platformě, nechce nadále přehlížet fenomén hraní. Proto Cupertino vážně uvažuje o spuštění služby, kdy by za jednotný poplatek mohli hráči hrát libovolné tituly v zapojené do služby. Vývojáři by pak dostávali odměnu v závislosti na tom, kolik času v jejich konkrétní hře uživatelé stráví.

AirPower vyžaduje iOS 12.2

iOS 12.2

Je téměř jisté, že dnes nebo nejpozději do konce tohoto týdne Apple vydá iOS 12.2. Mnoho z produktů uvedených v minulém týdnu jej už má předinstalovaný anebo podobně jako AirPods vyžaduje jeho podporu.

Hardware

Známý analytik Mark Gurman na začátku předpověděl, že Apple hardware aktualizuje před samotnou Keynote, aby se na ní samotné mohl soustředit primárně na služby. Tato část mu tedy vyšla. Na druhou stranu jsme se stále nedočkali údajného iPodu touch sedmé generace nebo bezdrátové nabíječky AirPower. Třeba si také Apple schovává nějaký kus hardware přímo na akci. Něco, co podpoří samotné služby?

Dozvíme se už dnes večer.