Apple rozesílá pozvánky na 25. března – Keynote s mottem „It´s Show Time“ potvrzena

Apple začal rozesílat pozvánky na svou březnovou akci, a potvrdil tím předchozí informace. Co nás tedy čeká?

Mark Gurman ze serveru Bloomberg opět potvrdil, že jsou jeho zdroje spolehlivé. Apple začal posílat pozvánky na 25. března do Steve Jobs Theater. Celá akce v Apple Park Campusu začne v 18:00 našeho času a k dispozici bude i živý stream.

Motto Keynote „It´s Show Time“ rovněž nepřímo potvrzuje, že půjde zejména o služby. Očekává se, že Apple minimálně odhalí, možná i spustí, video streamovací službu, která bude konkurovat Netflixu. Apple se opře o zázemí budované léty v podobě iTunes, a přidá rovněž vlastní obsah.

Apple keynote potvrzena

Někteří z herců, jako Jennifer Aniston, jež budou hrát ústřední role v seriálech Applu, budou rovněž přítomni.

Kromě této služby se také očekává spuštění placené sekce Apple News. Ta poskytne za jednotné předplatné přístup k serverům, jež se nyní nachází za tzv. „paywallem“. Jde například o The Wall Street Journal, Washington Post anebo The New York Times. Jednotný poplatek je stanoven na 9,99 USD a Apple se řekne o celých 50 %.

Keynote o pouze službách

Zatímco streamovací služba by se měla dostat i k nám, služba Apple News pravděpodobně nikoli.

Dle zdrojů Gurmana pak neuvidíme žádný hardware. To však nevylučuje možnost tiché aktualizace skrze tiskovou zprávu. Těsně po eventu by se tak do obchodů mohl dostat omlazený iPad, iPad mini páté generace a překvapit by mohl iPod touch 7. generace.

Hodně by překvapilo také uvedení AirPower a s tím spojeného indukčního nabíjecího pouzdra pro AirPods.

Máte své favority?

Letošní základní iPad si ponechá sluchátkový konektor i Touch ID

Zdroj: MacRumors