Moje zkušenost s iPhone 6/6s – Recenze

Komerční sdělení – Poté, co v roce 2014 poprvé spatřil světlo světa, se stal iPhone 6 okamžitě jednou z nejžhavějších novinek té doby. Tehdy mě zaujal hlavně průlomovým designem, který se diametrálně lišil od předchozích modelů, a také kvalita použitých materiálů.

Jeho aktualizovaná verze iPhone 6s vychytala drobné problémy modelu 6 a dodnes je velmi oblíbeným modelem. Dokonce ještě dnes se dá nový iPhone 6s koupit. Pokud tedy přemýšlíte nad kvalitním telefonem, ale nemáte finance na nejnovější iPhone. Zkuste si koupit právě iPhone 6s, který vám bude dobře sloužit.

Stále atraktivní design

Zpracováním i použitými materiály byl Iphone 6 respektive 6s velkým posunem vpřed. Narozdíl od předchozích modelů byla zadní část telefonu z kovu, takže už se lidé nemuseli obávat rozbití zadního skla. Přední sklo bylo respektive stále je v ohrožení, a tak je dobré koupit si na něj obal, například průhledné silikonové pouzdro a nalepovací tvrzené sklo nebo fólii. Díky tomu zůstane přední sklo chráněno proti rozbití a poškrábání a mobil vypadá stále elegantně.

Tradiční hranatý design iPhonu 4 a 5 nahradili oblé hrany. Malé rozměry, na které jsem byl do té doby u značky Apple zvyklí, vystřídal 4.7 palcový Retina displej. Tlačítko vypínání se přesunulo z vrchní stěny na bok, což dodnes vnímám pozitivně, vzhledem k většímu rozměru telefonu. Hardwarové tlačítko zůstalo, jako u předešlých modelů, umístěno pod displejem a přepínač tichého režimu na levém boku.

Větší displej = lepší zážitky

Oproti předešlému modelu byl výhodou iPhonu 6 a 6s širokoúhlý Multi-Touch displej s LED podsvícením. Má jasnější barvy a čitelnější písmo. Jelikož je úhlopříčka větší o 18 %, stalo se pro mě ovládání telefonu jednou rukou téměř nemožné. Naštěstí přišel Apple se skvělou pomůckou. Při poklepání na domovské tlačítko se rozložení aplikaci na displeji zmenší asi o ¼. Díky tomu palcem snadno dosáhnete i na nejvzdálenější ikonky, aniž byste museli mobil zbytečně posouvat v ruce.

výhodou tohoto modelu telefonu je rychlost nabíjení, která je stále relativně vysoká oproti jiným modelů. Kapacita baterie se sice mírně zvýšila.

Čistý a příjemný zvuk

Na spodní straně najdete reproduktor. Je sice jen jeden, ale má kvalitní a čistý zvuk, který se dobře poslouchá. Konektor na 3.5 mm je umístěn ve stejné části, přičemž sluchátka dostanete v balení. IPhone 6 je zároveň poslední řada s 3.5 mm konektorem.

S šestkou jste v bezpečí

Při Iphone 6 jsem se poprvé setkal s Touch ID. Díky této funkci se o bezpečnost svých souborů a informací nemusíte obávat. Touch ID funguje spolehlivě a člověka s otiskem prstu, který nenajde v systému, dovnitř nepustí.

Fotoaparát pro každou příležitost

Rozlišení zadní kamery zůstalo na 8 mpx, tedy oproti iPhonu 5s nezměněné. Co se ale zlepšilo je výkon fotoaparátu v slabých světelných podmínkách. Fotoaparát skvěle pracuje hlavně za pěkných slunečných dní. Tehdy dosáhnete krásně barevné a živé fotky bez přebytečného šumu.

V noci se vám bude hodit LED dioda umístěna vpravo od fotoaparátu. Slouží nejen jako blesk, ale i jako baterka a nouzové světlo.

Pokud tedy uvažujete o koupi staršího modelu iPhonu, model 6s pro vás bude ještě dnes dobrým pomocníkem.