Kuo: 16“ MacBook Pro, 13“ modely s 32 GB RAM a nový 6K Apple Display

Známý a úspěšný analytik Ming-Chi Kuo vydal svou předpověď pro letošní rok. Dostal by se mělo na Macy, ale i příslušenství.

Ming-Chi Kuo je velmi známý a úspěšný analytik. V minulosti například správně předpověděl příchod tří modelů iPhonů, tedy XR, XS a XS Max. Spolu s Markem Gurmanem z Bloombergu patří mezi analytiky, které se vyplatí sledovat.

V Kuově zprávě pro rok 2019 se nachází hned několik zajímavých informací. Apple dle něj pracuje na přepracovaném modelu MacBooku Pro, tentokrát s až 16-16,5“ displejem. Tento přenosný počítač by se měl rovněž prezentovat ve zcela přepracovaném designu.

Apple naposledy vyráběl takto velké úhlopříčky s poledními modely MacBooků Pro 17“ v roce 2012.

Infografika dle Kua a jednotlivé produkty pro rok 2019
Infografika dle Kua a jednotlivé produkty pro rok 2019

Menší MacBooky Pro 13“ by se konečně měly dočkat možnosti až 32 GB. Není však jisté, zdali redesign zasáhne i tuto modelovou řadu.

Pravděpodobně nejzajímavější zprávou je příprava 6K Apple displeje o úhlopříčce 31“. Nejasnosti však panují ohledně použitého typu panelu, neboť se spekuluje o mini LED a micro LED. Zejména při použití druhé technologie by byl Apple průkopníkem.

Nový monitor od Applu by měl být do páru s přepracovaným modulárním Macem Pro, o kterém ale nezaznělo ani slovo. Phil Schiller přišlíbil, že i profesionálové se dočkají svého stroje a to už ve vyjádření z roku 2017.

Mac Pro slaví 5 let bez aktualizace

Zdroj: MacRumors