Apple Pay pro ČR je tady!

Apple Pay se konečně dostalo do České republiky. Nyní můžete platit nejen svým iPhonem, ale také Apple Watch. Které banky startují první vlnu?

Jak jsme informovali nedávno, tak Apple Pay do České republiky opravdu dorazilo dnes, tedy 19. února. Můžeme nyní přidávat platební karty do systémové aplikace Wallet a platit na všech bezkontaktních terminálech.

V první vlně se nakonec opravdu dostalo na pětici bank a k tomu jednu další: Air Bank, Česká spořitelna, Komerční banka, mBank, Moneta Money Bank a J&T Bank. Dále také Apple Pay podporují dvě služby. První z nich je tuzemský fintech Twisto a druhou z nich je stravenková služba Edenred (Ticket Restaurant a Edenred Benefits).

O dalším rozšiřování se mluví nejdříve v létě, případně na konci roku. Pro ty z Vás, kteří tedy nemají to štěstí a jejich banka není v první vlně, se teoreticky nabízí oklika pomocí platební služby Twisto.

Spolu s Českou republikou přišlo Apple Pay rovněž do Saudské Arábie.

Apple Pay podporují: iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE. Dále Apple Watch Series 1 – 4.

Jak přidat dvě a více karet do Apple Pay