Office od Microsoftu již koupíte přímo v Mac App Store

Chcete kompletní balík Microsoft Office nebo jen jednotlivé aplikace z toho balíku? Již si nemusíte kupovat kódy u retailerů a stahovat instalaci z webu Microsoftu, vše najdete pěkně pohromadě v Mac App Store.

Ke stažení zde najdete všech šest základních kancelářských aplikací, které jsou tohto balíku součástí, a sice Microsoft Outlook (poštovní aplikace se správou času), Microsoft Excel (tablukový kalkulátor), Microsoft OneDrive (cloudové úložiště), Microsoft OneNote (tvorba správa poznámek), Microsoft PowerPoint (tvorba prezentací) a Microsoft Word (textový editor). Přímo z Mac App Store pak můžete stáhnout a nainstalovat všechny aplikace současně, nebo jen vybrané programy samostatně.

Příchod kancelářských aplikací od Microsoftu do Mac App Store obchodu slíbilo Apple již minulý rok v červnu na vývojářské konferenci WWDC. Tehdy uváděl, že se tak stane v roce 2018. Nu, o několik málo týdnů se seknul.

Aplikace si můžete stáhnout zdarma, nicméně k jejich plnému použití budete potřebovat předplatné služby Microsoft Office 365. To může zakoupit přímo z jednotlivých aplikací prostřednictvím in-app nákupů podobě, jako je tomu běžně u her. Pokud ještě toto předplatné nemáte, můžete využít měsíčního bezplatného testovacího účtu, poté již budete vyzváni k úhradě předplatného ve výši přibližně 1 800 korun ročně za celý balík. Součástí tohoto předplatného je tak nejen plná funkčnost všech těchto aplikací, ale i 1 TB úložného prostoru ve službě OneDrive (jde o funkčně srovnatelnou odbodu s jablečným úložištěm iCloud Drive).

Pokud si přepdlatné nezakoupíte, budete moci aplikace použít pro čtení (zobrazování) souborů, nebudete je však schopni modifikovat a ukládat. Pokud již své předplatné Office 365 máte, ať již jde o osobní, firemní nebo výhodné předplatné pro domácnosti, můžete je i s takto instalovanými aplikacemi využít.

Výhoda instalace přes Mac App Store je především v centrální instalaci a jednodušších aktualizací samotných aplikací.

SuperApple Magazín 1/2019: vše o voděodolnosti, Thunderboltu 3 i Hackintoshi