Apple Mapy nově použije internetový vyhledávač DuckDuckGo

Apple Mapy nově nasadí internetový vyhledávač DuckDuckGo, který je primárně zaměřený na soukromí. Framework MapKit JS se tak dočká prvního většího nasazení a navíc v souladu s novou strategií Applu.

Apple Mapy v podobě frameworku MapKit JS bude vyhledávač DuckDuckGo využívat k hledání lokalit, bodů zájmu nebo také při vyhledávání adres. Je nasazen jak pro desktopové, tak pro mobilní vyhledávání.

Díky MapKitu nabídne DuckDuckGo nejen vyhledávání v mapových podkladech, ale hlavně také lepší vizuální prvky, satelitní snímky a neustálou aktualizaci podkladů aniž by nutně muselo být obětováno soukromí.

Apple Mapy v internetovém vyhledávači DuckDuckGo

Apple Mapy budou také dostupné nové v záložce Mapy. Funkci hledání místa vyvoláte jednoduše hledáním adresy nebo místa zájmu. V české mutaci však příliš nefunguje a spolehlivě, je nezbytné přepnout na USA / UK nebo jinou podporovanou oblast.

DuckDuckGo má reputaci především jako vyhledávač nezasahující do soukromí. Neukládá osobní údaje jako IP adresu, cookies maže po opuštění stránky a nepředává je odkazům třetích stran. To mimo jiné znamená, že tyto údaje neposkytne ani vloženým Apple Mapám. Ty si tak údaje o poloze budou muset vyžádat přímo z prohlížeče.

Apple Mapy se tak dočkají prvního většího nasazení u třetí strany. Možná bude další brzy následovat. Využití Apple Map v DuckDuckGo navíc podtrhuje současnou strategii Applu zaměřenou na soukromí uživatelů a ochranu jejich dat.

Apple cíleně zasílá majitelům starších iPhone reklamy na model XR

Zdroj: MacRumors