Routery AirPort Extreme a Time Capsule zcela zmizely z Apple Online Store

Apple na konci dubna oficiálně oznámil ukončení prodeje svých síťových prvků. Mezi ty patřily snadno přenositelný AirPort Express, výkonný AirPort Extreme a AirPort Time Capsule. O ukončení se spekulovalo dlouho dopředu, neboť modely nebyly dlouho aktualizovány. Nyní už definitivně zmizely z nabídky Apple Online Storů i většiny prodejen.

Apple prohlásil, že při ukončení ještě doprodá veškeré zbývající zásoby. U mnoha APR v ČR a kamenných obchodech Apple Store v zahraničí se tak pomalu doprodávaly poslední kusy. Nyní se zdá, že jsme došli do bodu, kdy už je definitivně vyprodáno.

Apple nyní v patřičné kategorii síťových prvků nabízí řešení třetích stran typu mesh, například Linksys Velop mesh Wi-Fi system. Ačkoli většina síťových prvků postupně pokořila řešení Applu, přesto dokázaly nabídnout AirPort stanice něco navíc.

Příkladem budiž velmi jednoduchá konfigurace pomocí aplikace AirPort, která byla paradoxně teprve nedávno aktualizována pro iPhone X. Další funkcí oplývala již zmíněná TimeCapsule, která měla vestavěný disk a umožňovala síťové zálohování skrze TimeMachine. V neposlední řadě mohla posloužit AirPort Express pro streamování například do reproduktorů skrze AirPlay.

Ačkoli je prodej definitivně ukončen, pro poslední generaci produktu Apple garantuje servis po dobu pěti let.

Apple vydal aktualizaci pro ukončený AirPort Express s podporou AirPlay 2

Wi-Fi routery AirPort oficiálně končí

Zdroj: MacRumors