Nově vydaná druhá betaverze iOS 12 opravuje chybu s nabíjením iPhonů a iPadů

Ačkoli Apple oficiálně stále nepřiznal problém s nabíjením iPhonů a iPadů, které mají nainstalován iOS 12, přesto se v poslední betaverzi objevuje kus kódu naznačující řešení situace. Chyby si poprvé všimli majitelé iPhonů XS a XS Max, ale posléze ji začali hlásit uživatelé i starších zařízení včetně iPadů.

O chybě jsme informovali toto pondělí, kdy už se o patřičnou medializaci postarali také uživatelé sítě Reddit nebo YouTubeři. Apple však tradičně oficiálně žádné stanovisko nevydal. Zdá se, že opravy se přeci jen dočkáme.

Nakonec totiž dle očekávání nejde o hardwarovou chybu nových vlajkových lodí iPhonu XS / XS Max, ale problém v samotném iOS 12. Jeden z redaktorů serveru iMore, Rene Ritchie, upozornil, že nově vydaná druhá betaverze iOS12  obsahuje kód, který upravuje chování při nabíjení zařízení. Díky němu problém zcela zmizí.

[HTML1]

Chyba v kódu zapříčiňuje to, že pokud dotyčné zařízení připojíte k nabíječce se zhasnutým displejem a zamknuté, nebude se nabíjet. Nabíjení započne teprve po probuzení.

Na problém narazili uživatelé náhodou, když své iPhony připojili k nabíječce večer a ráno je měli téměř vybité. Síť Reddit a další posléze zaplnily ohlasy, že problém není ojedinělý a týká se rovněž starších zařízení.

Verze iOS 12.1 by však měla v brzké době vše napravit.

Zdroj MacRumors