iPhone XS Max vítězí v testu baterie nad Samsung Galaxy Note 9 při změně rozlišení

Včera jsme přinesli zprávu o tom, že Samsung Galaxy Note 9 pokořil současnou vlajkovou loď Applu iPhone XS Max. Test byl prováděn v laboratorních podmínkách a na první pohled ukázal, že má Note 9 díky své kapacitě baterie navrch. Očividně však stačí nastavit jinak proměnnou a výsledky jsou zcela opačné.

A tou proměnnou je rozlišení displeje. Obě zařízení mají úctyhodné počty pixelů. V podstatě takové, které nemají ani běžné laptopy či monitory ke klasickým počítačům. A právě v tom se skrývá háček.

Po publikování posledního testu YouTubera PhoneBuff se strhla lavina komentářů, která zaplavila jeho kanál pod daným videem. Odpůrci celkem právoplatně argumentovali, že Samsung Galaxy Note 9 má v továrním nastavení rozlišení Full HD (1080p), zatímco iPhone XS Max pracuje neustále s 2688 x 1242 pixely.

Ačkoli tedy většina uživatelů tuto volbu nikdy nepřepne, jelikož o ní patrně ani neví, pro férové porovnání bylo nutné povolit vyšší rozlišení Note 9. Ten měl po dokončení původního testu stále 37 % baterie, zatímco XS Max se zcela vybil.

[HTML1]

V novém testu porovnává YouTuber Mrwhosetheboss hned několik vlajkových lodí. Modely Google Pixel 3 XL a Samsung Galaxy Note 9 s rozlišením 2960 x 1440 pixelů doplněné o Sony Xperia XZ3 s 2880 x 1400 pixely.

S těmito soupeři a v těchto podmínkách iPhone XS Max zvítězil a vydržel něco přes šest hodin. Druhý pak skončil Note 9 a o zbylá místa se poprali Pixel 3 XL s Xperií XZ3.

Nicméně je nutné podotknout, že v tomto testu měl iPhone XS Max rozlišení nejmenší. Na druhou stranu má také zcela nejmenší baterii, a tudíž lze výsledky interpretovat velmi kladně. Očividně všechny vlajkové lodě vydrží v podstatě celý pracovní den plného nasazení.

Zdroj: 9to5Mac

Samsung Galaxy Note 9 pokořil iPhone XS Max v testu výdrže baterie