Apple vyřešil problém s nepřesnými žebříčky podcastů

Apple přes víkend vyřešil problém, který pravděpodobně hrál roli v nepřesném zobrazování Podcastů v iTunes a příslušné aplikaci. Před opravou totiž nastala zajímavá situace, kdy velmi oblíbené a slavné podcasty klesaly stále níže, zatímco některé naprosto neznámé stoupaly.

Například jeden z oblíbených zvaný Serial podcast, který vychází každý týden a je nyní v 3. sezóně, se v podstatě během týdne propadl na 26 místo. Jeho pozici z ničeho nic zabraly podcasty věnující se realitám, byznysu a fitness.

Po zásahu Applu se žebříčky zdají být opět v původním stavu. Serial je opět na vrcholu následovaný Joe Rogan´s show. Cupertino zatím nijak nekomentovalo záhadné přesuny v žebříčcích, ale interní zdroje tvrdí, že došlo k manipulaci třetími stranami.

[HTML1]

Jedním z možných vysvětlení jsou takzvané „klikací farmy“, které se často objevují na sociálních sítích jako je Twitter. Například Discover Pods nabízí za 50 USD místo v top 20 na iTunes Podcast.

V podstatě ani nelze očekávat, že se zástupci Applu k aféře nějak vyjádří. Business Insider však dodává, že tato kauza „negativně poznamenává to, jakou má Apple skutečně moc na jednu z hlavních Podcast platforem.“

Povšimli jste si podobného chování v českých a slovenských iTunes Podcasts?

Zdroj 9to5Mac