Náznaky příchodu nových MacBooků Pro ve výsledcích testů Geekbench

Podobně jako jsme vás informovali o výsledcích nového čipu A12, tak se stejně objevily náznaky i ohledně příchodu nových MacBooků Pro. Na serveru zaměřeném na syntetické testy výkonu se totiž objevil výsledek, který odpovídá modelem a hardwarem následníku současného třináctipalcového MacBooku Pro.

Ačkoli nedokážeme z testu benchmarku Geekbench vyčíst jak bude nový MacBook Pro vypadat, lze se alespoň podívat na hardwarovou stránku. A ta vypadá zajímavě, neboť dle testu bude nový MacBook Pro osazen úsporným Intel Core i7-8559U procesorem nejnovější architektury Coffee Lake, kterou můžeme například vidět u ultrabooků konkurence. Ten při nízkém příkonu až 28 W dokáže utáhnout svá čtyři jádra a jeho standardní frekvence se pohybuje na 2,7 GHz s možností Turbo Boost 4,5 GHz.

Grafickou kartou bude dle procesoru opět integrovaná Intel Iris Plus. Notebook nese označení MacBookPro15,2 což napovídá, že jde o třináctipalcový model.

Benchmark však ukazuje stinné stránky. Jelikož v testu vidíme LPDD3 RAM, tak je její maximální hodnota stále omezena na 16 GB RAM a 32 GB RAM se nedočkáme.

Výsledek testu MacBookPro15,2 na serveru Benchmark (úplný, odkaz)

Celkově je nárůst výkonu v porovnání s předchozí generací výrazný zejména při více jádrech, kde loňský model dosahuje okolo 9500 bodů a nový model 16 tisíc bodů. Mohou za to samozřejmě další dvě jádra.

Zajímavostí je, že benchmark ukazuje použití macOS 10.13.6, což je poslední vývojářská betaverze systému High Sierra, která byla vydána tento týden. I číslo sestavení 17G2110 se shoduje. Technicky vzato by tak Apple mohl uvést nové MacBooky ještě před vydáním macOS 10.14 Mojave.

Každopádně je potřeba mít na paměti, že výsledky testů Benchmark lze za určitých okolností zfalšovat a v minulosti se tomu už několikrát stalo. Budeme tedy doufat, že to není tento případ.

Zdroj 9to5Mac